Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.01.17.

Drámai beugrás: Színházi anyukája szerepét vette át az Operett sztárja

Janza Kata óriási sikerrel mutatkozott be csütörtök este a Menyasszonytánc című klezmer-operettben. A beugrásnak azonban drámai oka volt: Kata a január 7-én elhunyt Felföldi Anikótól vette át Blumné szerepét.

Élete legnehezebb beugrásán van túl Janza Kata, aki csütörtök este játszotta először Blumné szerepét a Menyasszonytáncban. A színésznő nem tagadta, már az is nagyon megrendítette, hogy fel kellett próbálnia az elhunyt Felföldi Anikó színpadi ruháit.

Fotó: Facebook

„Nem volt könnyű dolgom, ez a beugrás egy édes teher volt. Ez egy legendás szerep, Felföldi Anikó pedig az én színházi anyukám volt, nemrég még találkozott a 4-es 6-os villamoson az igazi anyukámmal és kitárgyalták, hogy nekik ugyanaz a lányuk: én. Már az első szerepemnél is ő volt az anyukám, az Elisabeth-ben és a legutolsó szerepében az Amerikai komédiában szintén az anyukámat alakította” – kezdte sóhajtva a Ripost-nak Kata, akit érthető okokból nagyon szíven ütött Felföldi halála. Az különösen nehéz pillanat volt, amikor a beugrás miatt fel kellett próbálnia a 81 éves korában elhunyt érdemes művész jelmezét.

„Az összpróbán pont az adott erőt, hogy talán itt van velem, talán fogja a kezem, és az emléke miatt muszáj tökéletesen alakítanom ezt a szerepet. Nagyon szomorúak vagyunk, mert Ancsika egy fáradhatatlan, örökmozgó nő volt, teljes mértékben meghazudtolta a korát. Erősebb volt, mint mi valamennyien együttvéve. Bár a kívülállók azt mondták, hogy már benne volt a korban, akik ismerték, pont nem így gondolták. Mindig azt mondta nekem, hogy Kata, te és én igazi strapakancák vagyunk. Ezt a kifejezést ő találta ki” – árulta el Kata, aki szerint mindenki nyomorultul érzi magát, akinek át kell vennie Felföldi valamelyik szerepét.

Bár ő kifejezetten ódzkodik a beugrástól, most úgy érezte, nincs helye a nyafogásnak, a legjobbat kell kihoznia magából, hogy így állítson méltó emléket színházi anyukájának.

Fotó: Instagram

„Körülbelül négy-öt nagyobb beugrásom volt, és az sem volt könnyű. Ha én nem érzem teljesen biztonságban magam a színpadon, akkor nem tudok annyira sziporkázni. Szükségem van a próbafolyamatra. Most megembereltem magam, mert ez egy szörnyű tragédia. Azt mondtam magamnak, hogy nincs helye a nyafogásnak.”

Katát csak az vigasztalja, hogy akik átvették Felföldi szerepét, mind nagyon jól ismerték és nagyon szerették. Most az egész színház meg van rendülve, Janza is gyakran lát pityergő embereket. Már csak azért is, mert Felföldi mindenki tyúkanyója volt, mindenki felé túláradó szeretettel fordult.

„Mindenkire volt két perce, mindenkinek próbálta egyengetni a karrierjét és az életét, ő szervezte a zsíroskenyerezős partikat is. Pont azt beszéltük, hogy ki veszi majd át a helyét, mert ilyen tyúkanyónak lenni napi munka, és korlátlan, önzetlen szeretetet igényel” – sóhajtott a színésznő.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

magyarnemzet.hu

Dárdai Pál felesége elsírta magát, de kénytelen beletörődni a helyzetbe

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

hirtv.hu

Rózsák háborúja: Varga Judit kapcsolati erőszakról posztolt közösségi oldalán

lakaskultura.hu

Örökké divatos tapéta: mi a különbség és melyiket fajtát válaszd?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„Kis kék manó” - megmutatta édes kisfiát Szinetár Dóra

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Liu Shaolin Sándor megforgatta a magyarok szívében a kést

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Patai Anna a babavárásról: Az álmunk hamarosan valóra válik

LELKIZŐ

Aggódnak a rajongók Nemazalányért

LELKIZŐ

MC Hawer lemondott a szerelemről: „Mindegyikbe kicsit belehaltam”

LELKIZŐ

Molnár Gusztáv: Most türelemre tanít az élet

LELKIZŐ

Baukó Éva: A retinámba égett az igazi nyomor, amit láttam

LELKIZŐ

Bradley Cooper: Nem biztos hogy élnék, ha nem volnék apa

LELKIZŐ

VV Virág kezdi összeszedni magát, hajléktalannak segített