LELKIZŐ

Dobó Kata vallomása: Apám nem az autóját javíttatta meg, nekem vett farmert

Dobó Kata az idei karácsonyi szezon nagy dobásának szánt mozifilmjét állította a jó ügy mellé. Döntsük meg együtt a rekordot, hogy minél több nehéz sorsú gyermek arcán ragyogjon mosoly szenteste!
  • Szerző: Buster

Dobó Kata második saját rendezésű nagyjátékfilmje adta meg a méltó keretet az idei Cipősdoboz gyűjtő akció sajtótájékoztatójának, ami nem véletlen, hiszen a december 9-én mozikba kerülő nagyszabású családi filmben rengeteg gyerekszereplő lesz majd látható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dobó Kata

Dobó Kata az El a kezekkel a papámtól! című film gyermekszereplőivel (Fotó: Ripost)

A színész-rendezőnő természetesen első szóra mondott igent a Baptista Szeretetszolgálat felkérésére, hogy legyen az idei gyűjtés egyik arca. Dobó Kata a -nak mesélt arról, miként találkozott először a szegénységgel.

„Valójában nem volt gazdag család a miénk sem. Nem mondom, hogy kifejezetten szegények lettünk volna, de a szüleimnek nagyon meg kellett gondolniuk, hogy mire költik a pénzt. Határozottan emlékszem például arra, amikor megkaptam az első farmernadrágomat. Addigra már minden osztálytársamnak volt már, én pedig csak vágytam rá. A jég szétverte apukám autóját, ő pedig a biztosítási pénzből nem a kocsit javíttatta meg, hanem vett nekem egy koptatott farmert”- mondta az eseményen Kata, aki későbbi diákéveiben minden nyáron újságot árult, hogy a keresetéből divatos ruhákat vehessen magának.

Dobó Kata

Dobó Kata a rendezvényen is becsomagolt egy cipősdoboznyi ajándékot (Fotó: Ripost)

Az El a kezekkel a papámtól! rendezője természetesen nagyon fontosnak tartja az immár 18. éve működő cipősdoboz gyűjtést, melyben évek óta részt vesznek a kislányával. „Szofival minden évben összeállítunk néhány cipősdobozt és együtt elvisszük valamelyik gyűjtőpontra. Igyekszünk ott segíteni, ahol csak tudunk, én pedig szeretném neki ebben a tekintetben is a legjobb példát mutatni. Fontos, hogy tudja, nem a szavakkal, hanem a tettekkel segítünk. Nyilván, amikor még pici volt, nehezen engedett el bármit is a játékai közül, de ma már teljesen önállóan válogatja ki mindazt, amire már ráunt, de másnak még örömet szerezhet vele”- magyarázta Dobó Kata a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?