LELKIZŐ

Borzalmas trauma miatt lett öngyilkos Molnár Csilla Andrea

A szépségkirálynőről szóló híreket és dalokat a rendszerváltás előtt cenzúrázták, ám az Első Emelet tagja szerint szörnyûségek történtek a lánnyal.
  • Szerző: ripost

Szörnyű trauma érhette Molnár Csilla Andreát az Első Emelet frontembere, Patkó Béla Kiki szerint. Az énekes együttese írta a lány emlékének szánt Szépek Szépe balladáját, ám azt az akkori vezetés erősen cenzúrázta.

"A televízióban le akartuk játszani, de azt mondták, ezt biztosan nem. Évekig nem engedték. Egy lány ön­gyilkos lett, és a részleteket senki nem tudta. Nem tudom, mit élt meg tizenhét évesen, de biztosan nem azért tette, mert a legszebbnek választották, királynő lett.

Valami történhetett, valami érhette, amit nem tu­dunk. A valós ok sosem de­rült ki, csak sejtéseink lehetnek. Nem akarták, hogy ez a történet tovább generálódjon.

Nem akarták, hogy feszegessük, inkább söpörjük a szőnyeg alá. Csak 1989 után szűnt meg a cenzúrázás, onnantól játszhattuk a dalt, de akkor már nem volt aktualitása, bármilyen furán hangzik is. Magyarország szépe 1986. július 10-én, kora délután a fonyódi családi házukban halálos adag gyógyszert vett be, az életét nem tudták megmenteni. Egy ország gyászolta a gyönyörű, 17 éves lányt. Vannak emlékképeim, ismertük, valahol találkoztunk" – mondta el a Borsnak Kiki.

Az énekes emlékszik, hogy találkozott személyesen is Molnár Csillával, akinek a tragédiáját azóta sem feledi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?