LELKIZŐ

Berki Mazsi a császárról: Féltem, ha lecsukom a szemem, nem ébredek fel

Nehéz elképzelni, mi zajlik le a műtőasztalon egy édesanya fejében, miközben kisbabáját segítik a világra. Berki Mazsiban is kavarogtak a gondolatok, ott abban a pillanatban a félelmei is felszínre törtek. A kimerültség ellenére sem merte lehunyni a szemét, mert rettegett, hogy nem ébred fel.
  • Szerző: Doris

Berki Mazsi és Berki Krisztián kislánya, Berki Emma Katerina november 4-én hosszú vajúdás után, végül császármetszéssel jött világra. Az édesanya a Borsnak mesélt azokról az érzésekről és félelmekről, amit a műtét közben érzett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Berki Mazsi a császárról: Féltem, ha lecsukom a szemem, nem ébredek fel

Fotó: Instagram

„Amikor a kicsit kiemelték a pocakomból, az addig felgyülemlett stressz lezuhant rólam. Akinek született gyermeke, pontosan tudja, mire gondolok. Végig eszméletemnél voltam, pontosan tudtam, mi történik, épp mit csinálnak velem, és fantasztikus volt, amikor végre a kezemben tarthattam Emmát” – kezdte az édesanya.

„A császár miatt nekem a szülés utáni „aranyóra” sajnos nem járt, de miközben műtöttek, tudtam, hogy a pici babám a legjobb helyen, az édesapja karjaiban van. Hatalmas megnyugvást volt ez számomra, ezért tudtam nyugodt maradni a műtőasztalon” – mesélte.

Ilyenkor minden perc egy örökkévalóságnak tűnik, és hajlamos az ember gondolatait is elszabadítani, így volt ez Mazsinál is.

A végére nagyon elfáradtam, csaknem elaludtam, és nem tudtam, hogy ilyen helyzetben szabad-e vagy sem pihenni. Féltem, ha lecsukom a szemem, nem ébredek fel többé, pedig alig bírtam nyitva tartani. Eluralkodott a pánik rajtam. Megszenvedtem a szülést, viszont bármikor újra csinálnám érte„ – emlékezett vissza a kismama.

Berki Mazsi a császárról: Féltem, ha lecsukom a szemem, nem ébredek fel

”Amikor megláttam Emmát, minden rossz gondolatom elszállt, és bár császár után az édesanya még a fejét sem mozgathatná, nagyon nehezemre esett nem azt tenni, ami a kislányomnak is jó. Fantasztikus érzés, hogy már itt van közöttünk egy igazi kis angyal, mindennap hálát és köszönetet mondok neki, amiért engem választott édesanyjának. Nagyon sokat beszélgetünk, imádja a hangunkat, és már most figyel mindent„ – mondta boldogan, majd hozzátette, szerencsére bőségesen van teje, így kislánya táplálása is a legnagyobb rendben van.

”Az igény szerinti szoptatást választottam, így nem erőltetem rá az evést. A szülés előtt is erről már konkrét elképzelésem volt erről, és minden aszerint alakult„ – fűzte hozzá.

A Berki házaspárt nagyon sok támadás éri, most különösen, amiért élő videóban közvetítették a szülést. Mazsi azonban megtanulta kizárni a negativitást, sőt rengeteg nő fejezte ki háláját, akiknek történetével segített a lelki problémákon túllépni.

”Még Németországból és Amerikából is kaptam levelet. Volt, aki megköszönte, hogy miattam tudott kijönni a depresszióból, általam jött rá, hogy nem ő a hibás, mert nem tudta természetes úton világra hozni a gyermekét. Engem ezek a visszajelzések csak megerősítenek. Fontosnak tartom, hogy erről is beszéljünk, mert sok édesanya kerül hasonló helyzetbe, és ezzel erőt tudunk egymásnak adni„ – mondta.

Berki Krisztiánnak sem lehet a mosolyt letörölni az arcáról. De nem is akarja, hiszen óriási boldogság költözött az életükbe, amióta megszületett első közös kislányuk.

”Ilyenkor kavarognak az emberben az érzelmek, amikor pedig kijönnek a könnycseppek egy férfi szeméből, csak elfordul, vagy kimegy a konyhába, mintha valami dolga lenne, esetleg telefonálást színlel, hogy senki ne lássa. Megható látni az anyósomat, a feleségemet és most már a két gyermeket együtt„ – mesélte meghatódva az egykori Fradi-vezér, aki azt is elárulta, már pár nap után ugyanúgy élték a mindennapokat, mint Emma érkezése előtt.

”Nagyon vártam a másnap reggelt, kerestem, miben fog az addigi életünkhöz képest változni. Rájöttem, hogy csupán annyiban más, hogy most már ott van a kisbabánk Mazsi vállán„ – vette át a szót Krisztián. – ”Ugyanúgy ébresztette Natikát, elkészítette a reggelijét, mint azt mindig tette. A munkám reggel hattól éjfélig is eltarthat, ezért azzal a kérdéssel fordult hozzám, megtudom-e tenni, hogy mindennap fürdetésre és altatásra hazaérek, és egy órára kikapcsolom a telefonomat. Természetesen eleget teszek a kérésének, de egy férfinak nem fizikálisan, hanem lelkileg kell hazatérnie.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?