LELKIZŐ

Kegyetlen őszinteség: az alkoholizmusa miatt mindent elveszített a színész

Ben Affleck meglepően őszinte interjút adott, melyben az alkoholizmusáról is vallott.
  • Szerző: Ripost

Hosszú interjút adott a New York Timesnak Ben Affleck, amelyben meglepő nyíltsággal beszélt válásáról, az alkoholizmusáról, valamint arról, miért nem akart többé Batman bőrébe bújni.

Állítása szerint sokáig nem volt baja az itallal, tudta tartani a mértéket is, ám ahogy problémáik lettek a feleségével, Jennifer Garnerrel, egyre többet ivott. Ez pedig komoly feszültségeket okozott otthon. Végül 2015-ben bejelentették, hogy külön folytatják tovább és 2018-ban hivatalosan is kimondták a válást.

Fotó: AFP

2018-ban bevonult a rehabra, akkor azt mondta, „harcol magáért és a családjáért”. Azóta már többször is visszaesett, októberben például olyan részeg volt, hogy az autókba kapaszkodva támolygott. Az eset után azt nyilatkozta, hibázott, de megpróbál ismét rendbe jönni.

Nem ez volt a színész első elvonója, ironikus módon éppen a szintén komoly függőségekkel küzdő Charlie Sheen vitte be egy intézménybe 2001-ben. Majd 2017 márciusában is próbálkozott a terápiával. Akkor azt nyilatkozta:

„Szerettem volna, ha a gyerekeim megtanulják, nem szégyen segítséget kérni. És hogy mindenki kaphat segítséget, csak az első lépéseket nehéz megtenni. Szerencsés vagyok, hogy a családom és a barátaim szeretnek, valamint hogy egy olyan csodálatos társam van, mint Jen, aki támogatott és vigyázott a gyerekeinkre, amíg nekem magamon kellett dolgozni” – mondta akkor.

Nem sokkal később azonban ismét bevonult a rehabra, akkor maga Garner vitte el a színészt.

Semmit sem sajnálok jobban az életemben, mint ezt a válást. Az emiatt érzett szégyenem pedig mérgező. A szégyennek nincs pozitív hozadéka, csak a mérgező és szörnyű érzések, amik tovább rombolják az önértékelésed és az önbizalmad.

Affleck arról is beszélt, hogy az alkoholizmusa nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megroggyant a karrierje és ahhoz is, hogy nem akart többé Batman bőrébe bújni. Az eredeti tervek szerint az új Batman-filmben is dolgozott volna, mint rendező, forgatókönyvíró és színész. Azonban 2019-ben bejelentette, semmilyen szerepet nem akar vállalni benne a nagy nyomás miatt.

„Megmutattam másoknak a forgatókönyvet. Jónak találták, de figyelmeztettek, hogy szerintük halálra fogom inni magam, ha ismét elvállalom ezt a szerepet” – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?