SZTÁR

Kinyílt a titkos FBI-akta: Károly herceg mentora homoszexuális perverz volt

A most napvilágra került adatok szerint az egyébként házas Lord Mountbatten nemcsak hogy saját neméhez vonzódott, de bűnös perverzióiból sem csinált nagy ügyet...

A Mountbatten név a kis Archie születése óta lett igazán érdekes, most kiderült, hogy a köztiszteletben álló brit nemesi családban is évtizedeken át takargattak sötét titkokat. Azt, hogy valami nagyon is bűzlik a Mountbatten család körül, állítólag sejteni lehetett. Egy brit történész, bizonyos Andrew Lownie pedig addig járt a hatóságok nyakára, míg bepillantást nyerhetett egy 75 évvel ezelőtt titkosított FBI-dossziéba – derül ki a The Sun cikkéből.

Károly herceg

Az akta főszereplője Fülöp herceg nagybátyja, lord Mountbatten, aki nemcsak magas rangú katonatiszt de India utolsó alkirálya is volt – a királyi családban Károly herceg mentoraként tartották számon. Számos alkalommal jelentek meg együtt nemcsak privát, de fontos diplomáciai eseményeken is, például 1975-ben a nepáli király koronázási szertartásán. A most napvilágra került titkosszolgálati dosszié több ügy kapcsán megemlíti Mountbatten feleségét, Edwinát is. Az összegyűjtött anyag hitelességét, leginkább az bizonyítja, hogy az esetleírások több ponton is egyezést mutatnak Lord Mountbatten korábban publikált önéletrajzi kötetével.

Az amerikai titkosszolgálat által összeállított iratok részletesen kitérnek lord Mountbatten, illetve felesége mocskos szexuális életére. Az FBI által, a ’40-es években készített jelentések egyikében megszólal egy családközeli barát is, aki szerint a köztiszteletben álló házaspár teljes erkölcsi fertőben élt. Lord Mountbatten nemcsak, hogy a saját neméhez vonzódott, de leginkább fiatal fiúgyerekekkel szerette magát szexuálisan kényeztetni.

A történész úgy véli, hogy a kompromittáló hírszerzési információkat az FBI a II. világháború alatt gyűjtötte össze, azt követően, hogy Mountbattent kinevezték a délkelet-ázsiai szövetséges hadtest főparancsnokává.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?