LELKIZŐ

Karda Bea nem ünnepli többé a születésnapját: Örökre 69 éves maradok

Most, hogy másodszor is szembenézett a mellrákkal, eldöntötte, önmagát többé nem ünnepelteti…
  • Szerző: Buster

Karda Bea tavaly szeptemberben hatalmas bulival ünnepelte 69. születésnapját és már akkor úgy gondolta, soha nem szeretné hallani, hogy a hetedik x-be lépett. Akkor azonban még nem is sejtette, hogy milyen küzdelmes lesz számára a következő év. Ahogy arról a elsőként beszámolt, Bea két hónappal a születésnapja után szembesült azzal, hogy 13 év után másodszor is megtámadta szervezetét a gyilkos kór.

Bea ekkor végérvényesen eldöntötte, hogy nincs több születésnap, vagyis nem kér és fogad többé köszöntéseket szeptember 4-én, és nem tart bulit sem a jeles napon. „Örökre 69 éves maradok! Nem azért, mert izgat, hogy hamarosan hetessel kezdődne az éveim száma, mert az nem érdekel, hiszen tényleg csak egy szám, én pedig lélekben évtizedekkel érzem magam fiatalabbnak, hanem mert életem végéig a 69 jelenti számomra az újjászületésem korszakát. Felesleges tovább számolnom az idő múlását, hiszen már tisztában vagyok vele, hogy nincs végső győzelem, csak harcok vannak, amikben felül lehet kerekedni a betegségen. Tudom, mit beszélek, hiszen másodszor műtöttek meg és mentették meg az életemet a sugárkezeléssel. Túl rövid az idő ahhoz, hogy számoljuk és a saját orrunk alá dörgöljük, mennyire rohan...”- mondta -nak az énekesnő, aki férjével is megbeszélte, hogy többé nem ünnepelnek a születésnapján.

Fotó Markovics Gábor

„Lacival 11 éve vagyunk együtt és nagyon szerencsés vagyok, mert minden „hóbortomban” támogat és mellettem áll. Ő szerette a születésnapjaimat, mert olyankor mindig látta rajtam, mennyire felszabadultan ünnepelek a barátaink társaságában, de elfogadta a döntésemet, mint mindig. Ő mellettem volt a tavaly novemberben kezdődött harcban és pontosan tudja, mi játszódott le bennem, miközben a külvilág felé folyamatosan mosolyogtam, így tudja, mit is jelent nekem ez a 69-es szám” - fejtette ki Karda Bea.

Már nagyon várja, hogy újra közönség elé álljon

Karda Bea éppen húsvétkor kapta meg az utolsó sugárkezelést, ami után néhány hétig még gyengének érezte magát, de mára visszatért belé az erő és a rá jellemző olaszos energia is. Készen áll arra, hogy visszatérjen a színpadra, mert mint mondja, számára az lesz az igazi terápia. „Már minden szempontból ugyanolyan vagyok, mint tavaly októberben, amikor még fogalmam sem volt róla, mi vár rám. Erőre kaptam és visszatérek a színpadra, mert engem a zene és a közönség éltet. Nekem a bulik jelentik az igazi terápiát, már ha nem a születésnapomról van szó...”- mondta nevetve az énekesnő.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?