SZTÁR

Csőstül jön a baj: Meglopták a Balin rekedt műsorvezetőt

Kandász Andrea hetekkel azelőtt utazott el az indonéziai nyaralásra, hogy a koronavírusból világjárvány lett volna. Most jönnének haza, ám a sors nagyon kibabrált velük.
címkék:
  • Szerző:

Ha Kandász Andrea csak sejtette volna, hogy a koronavírus-járvány világméretűvé duzzad a családi nyaralás alatt, lefújta volna az utazást. Ezen azonban már nem rágódhat, hiszen egyik szerencsétlenség után éri a másik, mintha csak a sors akarná megbüntetni azért, hogy ilyen hosszú utazásra indult.

Fotó: Kandász Andi

Ázsia déli részén sokáig semmi nyomát nem lehetett látni sem pániknak, sem pedig a járvány terjedésének. Ám egyik napról a másikra drámaian megváltozott a helyzet, és éppen a tervezett hazautazásuk előtt szabadult el a káosz.

A közeli Srí Lankán például egy magyar családnak szinte szó szerint menekülniük kellett a szállodából. A Magyar Nemzet információi szerint különleges engedéllyel és rendőri kísérettel mehettek csak ki a reptérre. Ezt szerették volna elkerülni Andiék, ezért már jóideje szervezik az utat haza. A járataikat sorra törölték, és ahogyan a műsorvezető fogalmaz, megkezdődött a rémálom.

Fotó: Instagram

„Jelenleg már a reptéren vagyunk, de fogalmunk sincs, hogy most végre hazajutunk-e. A helyzet percről-percre változik, már tíz napja próbálunk elindulni, de folyamatosan törlik a járatainkat. Szép volt ez a nyaralás, de a vége… Hát maradjunk annyiban, hogy nem így terveztük. Itt most káosz van és mindenki őrült módon telefonálgat, hogy felférjen egy gépre...

-kezdte lapunknak a #Kandászmamik – #Sztármamik műsorvezetője. Andi már felvette a kapcsolatot a Magyar Külügyi Szolgálattal, ahol mindent elkövetnek, hogy segítsenek nekik feljutni egy repülőre.

A kialakult helyzeten az sem könnyít, hogy időközben ellopták Andi pénztárcáját, így a családnak most egy újabb nehézséget is le kell küzdenie.

Senki sem tudja, mikor és merre indulnak járatok Baliról
Fotó: Kandász Andi

„Elvileg volt egy járatunk péntekre, de a külügy most jelezte, hogy tudomásuk szerint azt is törölték, így vettünk jegyeket egy másikra. Illetve nem mi, hanem a velünk lévő többi magyar, mert közben ellopták a tárcám, amiben a készpénz mellett ott volt az összes bankkártyám is. Káosz van, a köbön. Fura megélni ezt a helyzetet, mert bevallom, erre nem számítottunk, habár így visszagondolva, talán kellett volna…”

- mondta a -nak Andi, aki ígérte, jelentkezik, ha tisztul a kép és sikerül elhagyniuk Balit.

Ezrével segít a külföldön rekedt magyaroknak a külügy

Rengeteg olyan magyar állampolgárról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium, akik a koronavírus-világjárvány miatt külföldön rekedtek. Velük folyamatosan tartják a kapcsolatot és mindent megtesznek, hogy segítsenek nekik a hazajutásban.

„A Külgazdasági és Külügyminisztérium folyamatosan dolgozik azon, hogy a külföldön rekedt magyarokat hazahozza”

– nyilatkozta a külügyi szóvivő, aki hozzátette: az elmúlt napokban közel háromezer honfitársunkat sikerült hazahozniuk a világ számos pontjáról, ahol bajba kerültek.

címkék:
És ezeket olvastad már?