SZTÁR

Ilyen nehéz volt a sorsa gyerekként Emiliónak

Az énekesnek nem volt könnyű a gyerekkora, s bár kezdetben a küzdősportban látta a kitörési lehetőséget, a bokszkesztyűt végül dobfelszerelésre cserélte édesanyjának köszönhetően.
  • Szerző: RIPOST

Szinte nem telik úgy el nap az Emilio famíliánál, hogy a zene ne lenne a család életének része. Tina és Emilio úgy döntöttek, még jobban beleássák magukat a zene és a hangszerek történetébe. Így először hegedűkészítő ismerősükhöz látogattak el.

„A családban több hangszerkészítő is van. Mindig csodálattal néztem, ahogy dolgoznak, ahogy a kész hegedűk is elvarázsolnak. Bár zenei antitalentum vagyok, lenyűgöz a kézzel készített hangszerek szépsége”

– áradozott a Sláger TV-n látható Drága családomban Tina, aki férjével a dobmúzeumba is ellátogatott. Emilio ugyanis rajong ezért a hangszerért, maga is naponta játszik rajta. Arra azonban senki sem számított, mennyire elérzékenyül majd a zenész, mikor szembetalálja magát egy olyan márkájú dobfelszereléssel, melyen anno ő tanult játszani.

„A gyerekkoromat idézi ez a dob, ugyanilyenem volt. Édesanyám vette, rengeteget tett érte, hogy lehessen egy ilyen gyöngyház mintázatú felszerelésem”

– érzékenyült el Emilio, akinek könnyek szöktek a szemébe, mikor egykori mentora, Bányay Lajos dobfelszerelését pillantotta meg. „Gyerekként küzdősportoltam. Aztán elkezdtem nézni Erskine és Steve Gadd oktatókazettáit, miattuk mondtam azt, hogy leteszem a bokszkesztyűt és dobos leszek. Majd jött Bányay Lajos, a dobolás mindentudója. Ő olyan volt számomra, mint a nagyapám. Azt mondta, hogy őstehetség vagyok. Viszont olyan szegények voltunk, hogy nem tudtuk volna kifizetni a zenetanítás árát. Ő azonban felajánlotta, hogy ingyen tanít. Szinte minden nap jártam hozzá tanulni. Nekem ő a mindent jelenti. Összeszorult a szívem, amikor megláttam a fotóját és a dobfelszerelését a múzeumban” – mondta könnyes tekintettel a 21:00-tól látható Drága családomban Emilio.

És ezeket olvastad már?