HŰHA

Több száz milliós csalás: kamugyógyszert hirdettek Tvrtko nevével

A műsorvezető nevével cukorbetegség elleni szert árultak, eddig hatszáz károsult jelentkezett.
  • Szerző: ripost

Álhírterjesztő oldalon használták fel Vujity Tvrtko nevét és fotóját, hogy a műsorvezető nevében cukorbetegség elleni szert áruljanak. A szer természetesen nem hatásos, a Sváby András által korábban már bevizsgáltatott álgyógyszerről kiderült, hogy csupán kukoricakeményítő, amit 39 euróért, nagyjából tizenháromezer forintért árulnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László / TV2

„Döbbenetes, hogy mennyire profin összerakott oldalról beszélünk, szerepel orvosi megszólalás, infógrafika és több, rólam készült stúdiós fotó is. Emellett az is egyértelmű, hogy nem internetes fordítóprogrammal készítették, így szinte biztos vagyok abban, van a csalók között magyar. Sajnos, sokan elhitték az átverést. Szívszorító volt ezt olvasni, és emiatt úgy döntöttem, amellett, hogy felhívom a csalásra a figyelmet, feljelentést is teszek az ügyben” - mondta el a Blikknek a műsorvezető, aki bejegyzést tett közzé, amiben arra kérte a károsultakat, hogy jelentkezzenek az ügyvédjénél.

Csak nálunk több mint hatszáz sértett jelentkezett, akiknek a többsége legalább három-négy dobozzal vett a szerből, így több száz milliós csalásról beszélünk” – mondta el a lapnak dr. Horváth Lóránt ügyvéd, aki hozzátette: a rendőrség elkezdte a nyomozást, több sértettet már meg is hallgattak.

Ha elkapják a csalókat, tíz évre is börtönbe kerülhetnek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?