Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.01.02.

Veszélyes nyaralás: napokra elszakadt a külvilágtól Vámos Erika!

Kínába utazott, ezért napokig képtelen kapcsolatot teremteni a külvilággal Vámos Erika! A TV2 sztárja rendkívül nagy kockázatot vállalt azzal, hogy egyedül elmerészkedett a kommunista országba, ám Erika korábban sem riadt vissza az izgalmas helyzetektől. 

Vámos Erika már hetek óta Ázsiában utazgat. Az elmúlt napokban megfordult Vietnámban, Laoszon, Malajziában, és a múlt héten két napot eltöltött Kínában is, ahol jórészt kellemetlen élmények érték őt.

Erikát már a határnál megdöbbentette, hogy nem kapott vízumot, csak 144 órára elegendő turistavízumot, ami azt jelenti, hogy hatnaponta ki kell utaznia az országból, majd újra vissza, ha szeretne huzamosabb ideig maradni.

Fotó: Ripost

„Olyan komoly vízumkérő papírt kellett kitöltenem, mintha Amerikába mennék, ahová egyébként van is tízéves tartózkodási engedélyem. Itt viszont nem adták meg, ráadásul, mivel leírtam, hogy riporter vagyok, azt hitték, illegálisan akarok forgatni náluk. Úgy üvöltöztek velem, hogy azt sem tudtam, mit csináljak, ráadásul alig érthetően beszéltek angolul, így tényleg nem tudtam, mihez kezdjek” – mondta el a Ripost-nak Erika, aki hosszas huzavona után megkapta a hatnapos vízumot, ezért úgy döntött, hétfőn a rossz tapasztalatok ellenére újabb öt napra kiutazik Kínába.

Fotó: Ripost

„Nagyon kíváncsi vagyok az ország kultúrájára, amibe a kétnapos kint tartózkodásom során betekintést nyerhettem. Elképesztő például számomra az, hogy az utcán vagy a tömegközlekedési eszközökön szabályosan harcolni kell, különben fellöknek, eltaposnak, a szó szoros értelmében. Rengetegen élnek kint, és teljesen más az életritmusuk az ottani embereknek. Ettől függetlenül kedvességet is tapasztaltam. Egyik nap egy utcai árusnál vásároltam ételt, amitől szörnyű gyomorrontásom lett. Nagy nehezen találtam egy plázát, ahol az információs pultnál megkérdeztem, hol van egy gyógyszertár. Egy ottani, tizennyolc év körüli fiú sietett a segítségemre: bár nem beszélt angolul, jelezte, hogy kövessem. Olyan hihetetlenül gyorsan ment, hogy én már szinte kocogtam mellette. Ekkor történt meg a baj. Elbotlottam egy görcsben, és akkorát estem, hogy a tenyeremen nem maradt bőr, a térdemen pedig egy óriási seb keletkezett. Ekkor már csak nevetni tudtam magamon: nem elég, hogy egy idegen országban elrontottam a gyomromat, de a földön is kötöttem ki” – számolt be a kinti élményeiről Erika, aki a második kínai utazását már jobban megtervezte.

Fotó: Ripost

Az első kiruccanáson ugyanis sokként érte, hogy Kínában nem működik sem a Facebook, sem az egyéb közösségi oldalak, sőt, csak kínai weboldalakat tölt be az internet, amikből ő egy szót sem ért.

„Megkérdeztem a hotel recepcióján, hogy miért nem használhatom a Facebookot vagy nézhetem meg az emailjeimet? Azt mondták, Kínában semmilyen európai weboldal nem fogható, ráadásul kint az SMS-ek sem érkeznek meg mindig. Az üzenetek és a hívások díja egyébként horribilis összeg, közel hétszáz forint percenként, így tényleg azt éreztem, hogy magamra vagyok utalva. Senki nem volt velem, és ha bajba kerültem volna, akkor nincs ott az okostelefonom megannyi applikációja, amivel segítséget kérhettem volna, hiszen egyik sem működött. A második utazásomra ezért komoly térképgyűjteménnyel készültem, és a konzulátusok, követségek elérhetőségét is feljegyeztem. Bízom benne, hogy nem esik majd bántódásom” – mondta bizakodva a Több mint TestŐr műsorvezetője.

Nyárból a télbe Erika Laoszból utazott Kínába, ám annak véletlenül nem nézett utána, hogy pontosan milyen idő is lehet az országban. Így esett, hogy a másfél órás repülőút után a harmincöt fokból a kilencfokos hidegbe érkezett meg. A műsorvezető rövid, nyári ruhában állt a reptéren, míg mindenki más nagykabátban közlekedett. „Elképesztően komikus volt a szituáció, nem beszélve arról, hogy mennyire fáztam! Ezért rögtön elmentem egy kínai boltba, ahol meleg ruhákat vásároltam. A végén úgy néztem ki, mint egy eszkimó” – fogalmazott nevetve a műsorvezető.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szenzáció: Zidane nyártól sztárcsapat edzője lesz

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

metropol.hu

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

mandiner.hu

Kemény választ küldtek az oroszok az amerikai ukrán segélycsomagra (VIDEÓ)

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Aurelio mégsem változott meg? Videóban őrjöng az interneten

HŰHA

Ez már döfi: menő szexjátékot reklámoz a TV2 sztárja - Videó

HŰHA

Emily Ratajkowski nekivetkőzött, félmeztelenül mutatta meg a tökéletes testét

HŰHA

„Soha többé nem akarlak látni” – durva balhé tört ki a Házasság első látásra műsorában

HŰHA

Baukó Éva mellbimbói átütik a felsőjét, brutálszexi a botrányhősnő

HŰHA

Tolvai Reni szexy táncot lejtő nőket toboroz