HŰHA

Komoly betegséggel küzd Dukai Regina, túl van egy műtéten

Súlyos nőgyógyászati betegséggel küzd, cisztát találtak a szervezetében.
  • Szerző: Ripost

Meg kellett operálni Dukai Reginát, miután endometriózissal diagnosztizálták- írja a Blikk. A műtét jól sikerült, de hónapokig rosszul volt a betegségére szedett gyógyszer miatt. A modell életmódot változtatott, igyekszik glutén-, hús-, cukor- és tejtermékmentesen étkezni.

Az endometriózisban szenvedőknél a méh belső nyálkahártyája az üregén kívül is megjelenik, és mivel követi a menstruációs ciklus változásait, a különböző területeken felgyülemlő váladék panaszokat okoz.

Dukai most újabb bejegyzést osztott meg közösségi oldalán, hiszen március ennek a kórnak a hónapja.

„Ismét felhívom a figyelmeteket erre a rejtélyes betegségre, ami engem is érint, és amellyel kapcsolatban a mai napig sok-sok privát üzenetet írtok nekem”

– kezdte Regina a bejegyzését, amelyben részletesen írt arról, mennyire nehéz volt számára a műtét utáni időszak. A felírt gyógyszer ugyanis megnehezítette a napjait.

(Bejegyzés: facebook/Dukai Regina)

„Majdnem minden mellékhatását produkáltam, és szinte már magam számára is elviselhetetlen voltam. Ezek után eldöntöttem, hogy semmilyen ezzel kapcsolatos gyógyszert, injekciót, fogamzásgátlót nem vagyok hajlandó beszedni”

– emlékezett vissza Regina, aki a szintén ebben a betegségben szenvedő unokatestvérétől hallott először arról, hogy egy nagyon szigorú diétával kordában tudja tartani a betegségét, és ezzel a remény is megmaradhat számára, hogy egyszer, amikor készen áll rá, szülhet gyereket. Sok nő számára ugyanis az endometriózis diagnózisa egyenlő azzal, hogy nem lehet kisbabája, erről Regina posztja alatt is többen meséltek. Ám addig is, a modell tartja a szigorú életmódját.

„Nagy kihívás, de azóta is próbálom betartani. Persze »csalónapokat” is tartok hetente bevezetve. Hiszem, hogy csak jót teszek magammal és a környezetemmel, ha igyekszem glutén-, hús-, cukor- és tejtermékmentesen élni. Zseniális recepteket tanultam, és rengeteg szupervegánhelyet, -terméket fedeztünk fel”

Regina műtétje óta rendszeresen jár kontrollra, s legutóbb kiderült: cisztamentes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?