HŰHA

Óriási viharba került a TV2 sztárja, az életéért küzdött

Laklóth Aladár egy vízimádó karaktert formál meg a TV2 új dramedy-jében, a Doktor Balatonban. A színész a Ripost-nak árulta el, hogy ő is szenvedélyesen szeret vitorlázni, igaz egyszer életveszélybe került a magyar tenger közepén!
  • Szerző: Doris

Balatonmeggyesen mindenki csak Hajósnak hívja azt az Amerikából hazaköltözött figurát, akit Laklóth Aladár alakít a TV2 napi sorozatában, a Doktor Balatonban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Fábián Borbála / TV2

Nem véletlenül emlegetik így, hiszen a településen kifejezetten tehetősnek számító férfi szenvedélyesen szeret vitorlázni. A megtudta, Laklóth számára sem ismeretlen terep a víz, hiszen már a kilencvenes évek elején hajósvizsgát lett. Az a bizonyos Kopár István tanította és vizsgáztatta, aki 263 nap alatt kerülte meg a földet, és akinek az útjáról film is készült. Mint később kiderült, ez volt a színész óriási szerencséje, a túlélést köszönheti Kopárnak!

„Istvánról mindenki tudta, hogy nagyon szigorú, így amikor Siófokon odaálltam a vizsgabizottság elé, egy kérdés után át is engedtek. Ennek köszönhető, hogy még élek, miután ugyanis Szerednyey Béla barátommal levizsgáztunk, úgy döntöttük, hogy már másnap elindulunk egy kéthetes Balatonkerülő túrára. A friss jogsinkkal! Már a kikötőben bizonytalan tekintetekkel találkoztunk, azt mondták, nem biztos, hogy neki kéne ennek vágnunk, de mi már akkor profi tengeri medvének tartottuk magunkat” – kezdte a -nak Laklóth, aki néhány órával később már egy valóságos katasztrófafilmben érezhette magát.

Fotó: Fábián Boglárka / TV2

Hajójuk ugyanis óriási viharba került, az árbóccsiga és az árbóc vége közé beszorult a gross shot, így csak félig tudták lehúzni a nagyvitorlát, amitől az elakadt, és közben a szél elkezdte feltépni az orrvitorlát.

„Egy órán keresztül álltam az árbóc mellett, tartottam az összegyűrt nagyvitorlát, közben ömlött az eső, süvített a szél. Később, amikor picit enyhült a vihar, akkor fel kellett másznom az árbóc tetejére, hogy helyretegyem a kötelet. Soha nem gondoltam volna, hogy két órával az indulás után már az életemért fogok küzdeni” – ismerte be Laklóth, akinek a megpróbáltatásai itt még nem értek véget. A vihar olyan erős volt, hogy a színész a vízbe zuhant, a kötél rögzítésére szolgáló szerkezet, az úgynevezett bika pedig felszakította az oldalát.

„Az adrenalinnak és a túlélési ösztönnek köszönhetően másfél perc alatt kint voltam a vízből, visszamásztam a hajóra. Ezt szélcsendben, normális körülmények között azóta megpróbáltam és nem sikerült. Bár a kisebb sérülést leszámítva épségben megúsztam a dolgot, egy életre megtanultam, hogy a Balaton nem játék” – fogalmazott a színész.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?