HŰHA

Nagy titkokat árult el a magyar színésznő: ez a boldogsága kulcsa

A 64 éves sztár szerint a nőkre nagyon sok feladat hárul, még a párválasztásban is nekik kell dönteni.
  • Szerző: Ripost

Ma már egyre több és egyre nehezebb szerep hárul a nőkre, így érzi ezt Udvaros Dorottya is. A művésznő nem tartja magát úttörőnek, de azzal egyetért, hogy pályája során neki is számtalan áldozatot kellett hoznia.

Szenvedélyes szerepben volt látható a közelmúltban a színésznő a Nemzeti Színház színpadán. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő Csehov Meggyeskert című darabjában egy földbirtokos asszonyt alakít, aki élete súlyos megpróbáltatásai ellenére is képes a szeretetre, az odaadásra és az adakozásra.

"Egy picit általánosítva Lju­bov Andrejavna egy orosz nő­típust testesít meg. Nagyon gon­­dos­­ko­dó, tele ér­zelmekkel, megengedő és meg­bo­csátó... A szeretetre én is ugyanúgy vágyom, mint Ra­nyevsz­kaja, a szerelem is egy ilyen érzés számomra, kortalan. Az okos nő maga választ férfit, miközben hagy­ja, hogy a férfi válassza ki, szerintem ez így van rendjén" – mondta Udvaros Dorottya a Vasárnapi Borsnak, s nagyon üdvözítőnek találja, hogy 2019-ben egyre fontosabb tisztségeket töltenek be a nők.

"Na­gyon jónak tartom, ha egy országban nők is betöltenek vezető pozíciókat, egy női látásmód sokszor talán jobb is, hiszen mi anyaként, feleségként talán árnyaltabban látunk dolgokat" – hangsúlyozta a művésznő.

Udvaros Dorottya évtizedek óta sikert sikerre halmoz a színpadon, miközben boldog édesanyja 33 éves fiának, Máténak.

"Miután megszültem a fiamat, egy évig nem dolgoztam, visszautasítottam filmszerepet, színházi felkérést. Akkor ne­kem az volt a fontos, hogy anya legyek. Nem biztos, hogy a legjobb döntés volt szakmailag, de akkor így éreztem helyesnek" - vallotta be a színésznő.

A Meggyeskert egyik legfőbb kérdése az emberség elértéktelenedése és pénzre váltása, ami ma is fontos kérdés: "Csehov művei örök érvényű dolgokat fogalmaznak meg. Vágyunk valami jóra és szépre, de ugyanakkor nem teszünk érte, mert az már fárasztó. A boldogság nincs ingyen, azért meg kell dolgozni."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?