HŰHA

Mi lehet a baj? Mégsem tér vissza a két nagybeteg színészlegenda

Egy emberként izgult az ország a két nagybeteg színészóriásért, Kulka Jánosért és Tahi Tóth Lászlóért.
  • Szerző: Ripost

Előbbi tavaly tavasszal kapott stroke-ot, míg utóbbi idén februárban életmentő agyműtéten esett át. Sokáig úgy tűnt, mindketten visszatérhetnek ebben a szezonban a színpadra, ám a sors közbeszólt - írta a szerdai %% napilap.

Tavaly novemberben röppent fel először a hír, hogy Kulka János hamarosan újra színpadra léphet a Katona József Színházban. Akkoriban egy informátor arról beszélt, hogy a 2016 tavaszán súlyos agyvérzésen átesett színész már januárban próbálni szeretne a teátrumban, hogy az évad kezdetével már színpadra is álljon korábbi szerepeiben. Ezt a színház sajtó osztálya később cáfolta, ugyanakkor jó előjelnek lehetett tekinteni, hogy Kulka tavaly szeptemberben szerepelt a Katona József Színház társulati fotóján. Éppen ezért különös, hogy a most szeptemberi társulati fotózásra nem ment el. Kérdésünkre a színház sajtósa elmondta, hogy Kulka János a 2017-es évadban sem áll színpadra.
„Nincs abban semmi különös, hogy Kulka János nincs rajta a képen. A fotózás idején éppen nyaralt, mint ahogy többen mások is a társulat tagjai közül. Ugyanakkor azt elmondhatom, hogy János még nem tér vissza az előttünk álló évadban, mert szüksége van némi időre a teljes felépüléshez” - nyilatkozta lapunknak Kazimir Anna.

Úgy látszik, másik legendás színészünknek, Tahi Tóth Lászlónak is várnia kell a visszatéréssel. Õ februárban esett át életmentő agyműtéten, miután január végén egy előadás közben rosszul lett. Az operáció jól sikerült, de két hónapig kórházban kellett maradnia. Amikor kiengedték és hazamehetett, a Kossuth-díjas művész nagyon bizakodó volt felépülésével kapcsolatban.


„A nyár a pihenésé lesz, de ha továbbra is ilyen ütemben gyógyulok, akkor ősszel mindenképpen visszaveszem a szerepeimet – nyilatkozta lapunknak május végén Tahi Tóth László. Sőt, nyáron már filmet is forgatott, igaz – mint mondta -, az nem olyan, mint egy színdarab. Később pedig felesége gondos ápolása mellett, már a vígszínházi darabjainak szövegkönyveit olvasgatta otthon.
Ezért volt meglepő, amikor megtudtuk, hogy a József Attila Színház – ahol vendégművészként lépett fel - nem számol vele ősszel. Pedig Tahi Tóth Lászlónak éppen az az egyik kedvenc darabja - és éppen ennek az előadása közben lett rosszul. Alig várta, hogy újra játsszon benne...
Nyáron többször is beszéltem Tahi Tóth Lászlóval – mondta a %RIPOST%-nak-nak Nemcsák Károly igazgató. – De úgy éreztem, egy olyan darab, ami sok stresszel jár, még túl sok lenne neki, hadd erősödjön. Így ősszel nem játsszuk a Hattyúdalt. De amikor teljesen felépül, biztosan újra elővesszük a darabot. Annyi biztos, nélküle nem fogjuk műsorra tűzni.”
Kerestük anyaszínházát, a Vígszínházat is, hogy ott számolnak-e vele, de lapzártánkig nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?