HŰHA

Megmutatta, ilyen körülmények között kell élnie Bódi Sylvinek

A modell a Fülöp-szigeteken vállalt önkéntes munkát.
  • Szerző: Ripost

„Előfordul, hogy elfogy az áramunk. Nem nagy kaland. Elővesszük a gyertyákat, olajlámpásokat, a zseblámpákat és az élet megy tovább” – kezdte az Instagram-oldalán Sylvi, aki pár hete utazott el a Fülöp-szigetekre, hogy önkéntesként segítsen megtisztítani az óceánpartot és a korallzátonyokat. A modell ez idő alatt már megtapasztalt szinte mindent: kígyó szökött a bungalójába, áram és gáz nélkül maradtak, ám őt ez egy cseppet sem zavarja. Sőt, kifejezetten élvezi, hogy a természetben élhet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bódi Sylvi / Instagram

Legutóbbi bejegyzésében arról is beszámolt, hogy a szigeten csupán egyetlen falu található, ahol körülbelül százan laknak. Nincsenek kiépített utak, közvilágítás, a települést csak hajóval lehet megközelíteni. Ráadásul a lakosokat egyetlen kisbolt látja el, ahol csak cukrot és cukros üdítőket lehet vásárolni, ezért Sylviék maguk készítik el az ételeket.

„Ami van a szigeten az kókuszdió és hal. Amikor átsétáltam a falun, akkor láttam pár helyen mangó és banánfát is. Az itteni emberek egyszerű ételeket esznek: általában saját maguk által fogott halat rizzsel” – jegyezte meg a modell.

Elöfordul, hogy elfogy az áramunk. Nem nagy kaland. Elövesszük a gyertyákat, olajlámpásokat, a zseblámpákat és az élet megy tovább. 🕯 Tegnap még a gázpalackunk is - aminek segítségével fözni szoktunk - kiürült. Ugyan volt egy tartalék, de a srácok az Istennek se tudták átszerelni... Hárman-négyen is próbálkoztak kitartóan, s a végén még valamit le is törtek... 🙈 Persze, hogy Jessicanak éppen aznap volt a szabadnapja... 😂 Így tegnap este “old-school” módon, tüz fölött én készítettem el a vacsoránkat. 🔥 Ezen a szigeten egyébként nagyon kevesen élnek (kb.100 fő) egy kis faluba tömörülve. Nincsen közvilágítás, nincsenek utak, így autók sem és motorok sem. Hajóval lehet idejönni egy ennél nagyobb szigetről. Nincsenek éttermek, csak egy pici bolt van, ahol csak hülyeségeket (cukorka, cukros üdítők stb.) lehet venni. Ami van a szigeten az kókuszdió és hal. 🥥🐟Amikor átsétáltam a falun, akkor láttam pár helyen mangó és banán fát is. 🍌🥭 Az itteni emberek egyszerű ételeket esznek: általában saját maguk által fogott halat rizzsel. Jegyzem meg nem is látok sehol egy elhízott vagy túlsúlyos embert sem. (Ebböl arra következtetek, hogy szerencsére nem látogathatják túl gyakran azt a kisboltot…) Az itt élők korán fekszenek és korán kelnek. Nagyon jó érzés a természettel összehangolódva élni… 🌅😊👌🏼 Én is napfelkeltekor kelek fel édes kis madárkák csicsérgésére és arra, hogy az arcomat cirógatja a napsugár. 🌞 Megmutatom, hogy mit látok reggel. (2.és 3.kép - napfelkelte, 4.kép - naplemente) Este pedig már 9 körül ágyban is vagyok. 🛌 Ez ám az egészséges, pihentető alvás! Teljesen más az ember energiaszintje és közérzete, ha fák veszik körül az ágyát, illetve bambuszból készült szerkezet, nem pedig vasbeton... 🌳🛌🌳 Azt vettem észre, hogy így a természetben alvásnak köszönhetöen egész nap fel vagyok töltve energiával és jó kedvem van. Bárcsak mindennap így élhetnék... 🙌🏼 #IslandLife #Philippines #EcoResort #ÍgyÉlünkMiIttVidéken #SylviBodi #SimpleLife #KészülAVacsi

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?