HŰHA

Meghan szerint rasszista a királyi udvar, ezért nem lett herceg Archie

Meghan és Harry botrányos interjújában az egykori színésznő kijátszotta a rasszista kártyát is, de nem pont olyan témában, amiben hihető lenne.
  • Szerző: The_M

Már napokkal az Oprah interjú előtt elkezdődött a sárdobálás a sussexi hercegi pár és a brit királyi család oldaláról is. De miután vasárnap éjjel adásba került a beszélgetés, még inkább eldurvult a helyzet.

Meghan és Harry rasszistának nevezték a királyi udvart

Meghan és Harry rasszistának nevezték a királyi udvart (Fotó: Northfoto)

Meghan az interjú alatt több brutális kijelentést tett, például, hogy öngyilkos gondolatai voltak a terhessége alatt az irányába tanúsított utálat miatt, illetve megvádolta a királyi család tagjait, hogy rasszisták, és ezért nem kapott hercegi címet Harryvel közös fia, Archie.

Meghan és Harry azt állítják, a család egyik tagja kijelentette a hercegnek, hogy a fiának nem jár sem rang, sem védelem, mert a bőre színe lehet, hogy túl barna lesz, és ezzel a Buckingham-palota nem azonosulhat.

Harry azonban nem volt hajlandó sem idézni a pontos beszélgetésből, sem arra utalni, hogy ki lehetett az, aki ilyet mondott. Éppen ezért sokan a britek közül úgy érzik, hogy ez nem történt meg, tekintve, hogy Meghanék minden más sérelmüknél megnevezték az „elkövetőt”, nem törődve azzal, hogy azzal ártanak-e a megítélésének.

Arról nem is beszélve, hogy az egész hercegi rang felvetés értelmetlen Archie esetében, ugyanis neki automatikusan nem jár a hercegi cím, ahogyan Harry unokatestvérei gyermekeinek sem. Vilmos leszármazottjai azért kivételek, mert ő a jövőben király lesz, és feljebb rangsorol, mint Harry, Beatrix, Zara vagy a királynő és Fülöp herceg többi unokája. Persze II. Erzsébet tehet bármikor kivételt, és ajándékozhat hercegi vagy hercegnői címet a család arra nem jogosult tagjainak is. De miért kellett volna kiemelnie a többi nem trónörökös dédunokája közül Archie-t?

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?