HŰHA

Magyar művész alkotásán ámul a világ

Hazai és külföldi sztárok után most hetven magyar civilt tetovált Bercsényi Balázs, hogy elmesélje egy rózsa életét, és ezzel olyat alkosson, amilyenre még soha nem volt példa a történelem során.
  • Szerző: The_M

A tetoválás egykoron a bűnözők és a társadalomból kivetett lázadók önkifejezési eszköze volt, de mára az egyik legnépszerűbb "ékszer" lett. Kis túlzással minden harmadik emberen van egy ábra vagy egy felirat, és ez a jelenség teljesen elfogadott és megszokott. Elterjedése során óriási fejlődésen is átesett a tetoválás, manapság már igazi műalkotásokat láthatunk embertársainkon. A testre rajzolt „festmények” egyik legnagyobb mestere pedig egy magyar tetováló, Bercsényi Balázs, aki éveken át Amerika egyik legfelkapottabb szalonjában, a New York-i Bang Bangben tetoválta az embereket, köztük megannyi világsztárt.

Nemrég azonban hazatért Palvin Barbi és Mihalik Enikő közeli jó barátja, hogy itthon alkosson, méghozzá valami olyat, amire a történelemben nem volt még példa.

Hetven önként jelentkezőn készítette el a világ első mozgó tetoválását. Az alanyok mindegyike egy-egy tetoválással lett gazdagabb, amik egymással összefüggésben vannak, és egy folyamatábraként bemutatják egy rózsa életét.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BB (@balazsbercsenyi) által megosztott bejegyzés,

Bercsényi az alkotását az emberi élet metaforájaként látja, és szerinte sikerült 70 idegenből egy összetartó közösséget csinálnia, hiszen a tetoválásaik miatt ezek az emberek életük végéig kötődni fognak egymáshoz, hiába nem vesznek részt egymás mindennapjaiban.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BB (@balazsbercsenyi) által megosztott bejegyzés,

„Azért esett a választásom a rózsára, mert ez egy gyönyörű szimbólum és a szeretet jelképe. Emellett a rózsa tökéletesen megmutatja, hogy miként kellene nekünk, embereknek is élnünk. Egész életében azért fejlődik, hogy utána valakit örömmel és boldogsággal ajándékozzon meg”mondta Balázs a Popsugar nevű angol portálnak a projekt kapcsán.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BB (@balazsbercsenyi) által megosztott bejegyzés,

A „Rózsa élete”  tetoválás óriási sikernek örvend világszerte, az Instagramon több százezer lájkot kapott, és több amerikai hírportál is kiemelten foglalkozott Bercsényi egyedülálló alkotásával.

A %% napilap hétfői számában még többet olvashattok az egyedülálló tetoválássorozatról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?