HŰHA

Fiatal színésznőt is zaklatott a Katona rendezője

A liberálisok színházában egy bocsánatkéréssel akarták elrendezni a durva szexuális zaklatást. A fiatal színésznő nem hagyta magát.
  • Szerző: Ripost

Egy teljes napja hallgat és ezzel védelmébe vesz egy zaklatót a budapesti Katona József Színház és semmilyen kérdésre nem hajlandó válaszolni azzal kapcsolatban, hogy a teátrum falain belül súlyos szexuális zaklatás történt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Adrián Zoltán – Origo

Az Origo információ szerint egy ismert rendező az elkövető, olyan színházi szakember, aki régóta zaklatta a kollégáit, és akiről jó ideje azt hallani szakmai körökben, hogy durván bánik a színészeivel.

A megtudta: egy fiatal színésznő az egyik áldozat, aki volt elég bátor ahhoz, hogy jelentse a hatalmával visszaélő kollégáját.

A Bors szerkesztősége egy olvasói levelet is kapott, amelyből már újabb arcpirító részletek derültek ki. Egyebek mellett az is, hogy a színház állítólag egy bocsánatkéréssel akarta eltussolni a zaklatást.

Nem tudok többet, csak azt, hogy a színház egyik fiatal színésznőjét zaklatta a premierje napján, és bár a színház vezetése szerette volna egy bocsánatkéréssel letudni az ügyet, a fiatal színésznők bekeményítettek, és elérték, hogy ez történjen.„

A Katona József Színház tegnap egy homályos közleményben tudatta, hogy a színház egy ”szerződéses munkatársa több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival, ami miatt vizsgálóbizottságot állítottak fel, de azon túl, hogy kirúgták az illetőt és kitiltották az épületből, álságos módon személyiségjogi kérdésekre hivatkozva hallgatnak. Pedig ezzel kockára teszik, hogy az ismert magyar rendező más teátrumban akár már holnap újra munkába álljon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?