HŰHA

Elképesztő felajánlást tett Vastag Csaba, így támogatja a zenészeket

Az énekes az alapítványán keresztül szeretne segíteni.
  • Szerző: Ripost

Különleges felajánlást tett Vastag Csaba! A népszerű énekes az alapítványán keresztül szeretné segíteni a könnyűzene területén dolgozó zenészek és zeneipari háttérmunkások családját, hiszen a koronavírus-járvány miatt rengetegen elestek a bevételüktől az elmúlt hónapokban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Öt éve született meg az Őrizd az Álmod Alapítvány, annak érdekében, hogy rászoruló gyerekeknek tudjunk segíteni. Többeknek valóra tudtuk váltani az álmát, eleinte például hangszerekkel. A koronavírus-járvány viszont furcsa helyzetet szült a zeneiparban. Elmaradtak a koncertek, ezáltal munka nélkül maradtak azok a zenészek, akiknek ez volt az egyetlen bevételi forrásuk. Ráadásul ezek az előadók nagy tömeget képviselnek, hiszen a háttérben is rengetegen dolgoznak és családokat tartanak el. Ezért a kuratóriummal úgy döntöttünk, hogy a legjobb, amit tehetünk, ha szétosztjuk azt a pár millió forintot, amit összegyűjtöttünk” – kezdte a -nak Csaba, aki hosszú évek gyűjtéséből: a televíziós felkérések és a fellépések után kapott gázsijából tartja fent az Alapítványt.

A pályázatra a könnyűzene bármely területén dolgozó, gyermeket nevelő zenészek és zeneipari háttérmunkások jelentkezhetnek július 1-től egészen július 20-ig. A beérkezett kérelmeket az Alapítvány kurátorai bírálják el. Az énekes kiemelte azt is, hogy a jelentkezők adatait teljes titoktartásban kezelik és nem hozzák nyilvánosságra a nyertes pályázók névsorát sem, tanulva az elmúlt hetekben történt hasonló esetből.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?