HŰHA

Szigorú intézkedések a Gáspár családban: Pálinkával a vírus ellen

Győző papa nemrég mindenkire kötelező érvényű intézkedést hozott meg a koronavírus-járvány kapcsán.
  • Szerző: Buster

Az Ázsai Expresszben láthattuk, hogy Gáspár Evelin útitársaként nincs olyan helyzet, amiben ne találná fel magát Győzike testvére. Gáspár Zsolti a koronavírus-világjárvány miatt elrendelt óvintézkedéseket komolyan veszi, extrém módon védi meg magát és persze családját a vírustól. Úgy döntött, hogy a sokak által „magyar csodaszerként” ismert házi pálinkát külsőleg és belsőleg is beveti a védekezésben. Hogy ezzel a vírust belsőleg el tudja-e pusztítani, azzal kapcsolatban vélhetően vitába kerülne a szakemberekkel, de a „pálinkás óvintézkedésnek” köszönhetően a jókedv bizonyára garantált a családban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

„Édesapám a napokban összehívta a családi „közgyűlést”. Győző papa mindenkinek adott jó pár üveget a saját pálinkájából. Úgy rendelkezett, hogy – a rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés mellett – minden felnőtt napi három kupicát igyon meg belőle a járvány idején. Azt is kikötötte, ha elkerülhetetlen, hogy idegent fogadjunk az otthonunkba, őt se engedjük el anélkül, hogy ne kortyolna belőle”

– kezdte a -nak Gáspár Zsolti, aki bizony nem elégszik meg annyival, hogy néha felhajt egy felest apja „varázsitalából”.

 

„Lehet, hogy kicsit túllövök a célon, de szerintem apám pálinkája nem csak belülről, de kívülről is megvéd minket. Nem csak finom, de olyan foka van, hogy az ember haja begöndörödik tőle, szóval biztos, hogy fertőtlenít mindent, amihez csak hozzáér”

– magyarázta Zsolti, aki nem viccelt, hiszen szó szerint mindent fertőtlenít a nemes nedűvel.

„Mit bánom én, ha ezért bárki kinevet! Óránként áttörlöm pálinkával a ház kilincseit, de még az autó kormányát is ezzel fertőtlenítem, mielőtt beülök. Sőt, áttörlöm vele a papucsot is, ha kint jártam a kertben és már az összes cipőt is fertőtlenítettem. Egyébként minden lehetséges módon vigyázunk magunkra és a szeretteinkre. Lehetőség szerint csak egymás kapujáig megyünk és naponta elkiabáljuk egymásnak, hogy kivel mi a helyzet. Nagyon komolyan vesszük a rendelkezéseket és különösen odafigyelünk az idősebb rokonokra”

– szögezte le Gáspár Zsolti, aki azt tervezi, hogy kedvenc fekete birkáját is behozza a mezőről, hogy ne kelljen hozzá minden nap kimennie. Béci így hamarosan a családi ház kertjébe költözik.

 

Győző papa köszönetet mond a cigányságnak

A Gáspár család feje, idősebb Gáspár Győző arra kérte lapunkat, hogy tolmácsolhassa háláját a hazai roma közösségnek, amiért véleménye szerint nagyon fegyelmezetten viselkednek a járvány idején.

„Nagyon büszke vagyok a cigányokra! Itt a környékünkön azt látom, hogy nagyon fegyelmezetten viselkednek és egymást támogatják ezekben a nehéz időkben. Azt tapasztalom, hogy igyekeznek minden, a kormány által kiadott rendelkezést betűről-betűre betartani, talán még jobban is, mint a magyarok. Arra kérem őket, hogy továbbra is így járjanak el és minden szabályt maradéktalanul tartsanak be!” – mondta a családfő.

 

Fotó: Gáspár Zsolti

Bevásárol az időseknek

Zsolti szívén viseli az idősek sorsát, ezért úgy döntött, hogy felkeresi a falubélieket és felajánlja szolgálatait. Győzike testvére is Nógrádmegyerben él családjával, ahol sok az egyedülálló idős ember. Ha kell, bevásárol, elmegy a patikába, segít, amiben csak tud. Így mutat példát a koronavírus-járvány idején.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?