SZTÁR

Fulladni kezdett: Születésnapján került kórházba Benkő László

Rosszul érezte magát, az orvosok nem engedték haza a kórházból, pénteken már vitték is a műtőbe.
  • Szerző:

Családi partira számított, végül kellemetlen meglepetésben volt része Benkő Lászlónak. Az Omega billentyűsén alig két hete életmentő műtétet hajtottak végre, mert bevérzett a gyomra és a torka a rengeteg gyógyszertől, amit korábbi daganatos betegsége miatt szedett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTVA

Péntek reggel pedig ismét az életéért küzdöttek az orvosok. A zenész tüdeje bevizesedett, nem kapott levegőt. A megtudta, Benkő László a saját lábán ment be a kórházba.

Fotó: Ripost

„Apu csütörtök délután érezte, hogy valami nincs rendben” – kezdte lapunknak Benkő fia, Balázs. „Amikor lefeküdt pihenni, alig kapott levegőt. Szó szerint fuldoklott, ezért bement a kórházba, ahol azonnal benntartották. Kiderült, hogy súlyosan bevizesedett a tüdeje, ezért péntek délelőtt, pont a születésnapján már tolták is be a műtőbe és leszívták a folyadékot. Rákötötték egy gépre, hogy kapjon elég levegőt. Azt mondják, ez rutin beavatkozásnak számít, de nyilván számunkra ez sokkal ijesztőbb és bosszantó is, mivel ez is azért történt, mert korábban túlgyógyszerezték. Most csak abban bízom, hogy gyorsan túl lesz ezen és hazaengedik. Az orvosok szerint ha sikerül az összes folyadékot eltávolítani, a későbbiekben ez már nem ismétlődhet meg” – folytatta Balázs, aki apja 77. születésnapjára egy családi meglepetésbulival készült.

„A koronavírus miatt eddig nem tudtunk mindannyian összejönni, de most végre lett volna lehetőségünk egy családi bulira, ami sajnos úgy tűnik, hogy elmarad. A lényeg, hogy apu jobban legyen” – mondta Benkő Balázs.

Az elmúlt 3 év megterhelő volt a billentyűs számára, hisz először májdaganattal operálták, később a lábán talált rákos elváltozás miatt kellett kés alá feküdnie. Minden negyedévben kontrollvizsgálatokra kell járnia, ami egyébként is állandó stresszforrást jelent a zenész számára. Szerencsére a daganatos betegség az idő múlásával nem tért vissza, de továbbra is sok gyógyszert kellett szednie. A napi 30 darab tabletta azonban teljesen legyengítette az immunrendszerét és tönkretette a gyomrát. Két hete egy liter vért kellett leszívni a gyomrából. Szerencsére most is időben sikerült közbelépni, így bízhatunk a legjobbakban. Reméljük, Benkő hamarosan újra erőre kap és családi körben pótolhatja be az elmaradt születésnapi bulit.

És ezeket olvastad már?