FÜLES

Szétverték Klapka György legendás zálogházát, kiderült, mi lesz a sorsa

A Vámház körút 9. alatti zálogház teljesen átalakul, és egész más üzletként születik újjá.
  • Szerző: Ripost

Az arany után sütemények kerülnek a polcokra a legendás Vámház körút 9. szám alatti egykori zálogház épületében: egy cukrászda nyílik a Klapka Üzletház helyén – tudta meg a Blikk.

A körülbelül 400 négyzetméteres üzlethelyiségben jelenleg is gőzerővel folynak az átalakítások, és teljesen új, modern dizájnnal találkoznak majd a vendégek és turisták azon a helyen, amelyet legendássá tett a 2017 januárjában elhunyt Aranyember, Klapka György.

„A Kemenes Cukrászda és Bisztró első pesti üzlete nyílik meg a Vámház körúton, úgy tervezzük, hogy a nyár elején" – erősítette meg a lapnak az üzlet társtulajdonosa, dr. Leveles-Barta Tímea.  

Klapka György halála után nagy kérdés volt, mivé lesz a legendás üzletember hagyatéka. Eleinte az Aranyember legkisebb lánya, Klapka Sandy vette kézbe az üzletház irányítását, de nővére, Nicole hamar átvette tőle a gyeplőt. Ekkor hirdették eladásra a hatalmas üzlethelyiséget, ami jóval áron alul, információk szerint mindössze 320 millió forintért kelt el. Egy hölgy lett az új tulajdonos, aki néhány átalakítás után bérbe adta a helyet.

„Októberben kerestük meg a tulajdonost, decemberben pedig már komoly tárgyalások folytak. Már régóta nyitott szemmel jártunk, hogy megtaláljuk az új cukrászda és bisztró megfelelő helyét. Itt nagyon megtetszett a környék, az ingatlan mérete, a nagy belmagasság és a lehetőség egy belső, fedett udvar kialakítására. Minket is meglepett, hogy ekkora érdeklődés övezi az üzlethelyiséget. A választásunkat nem befolyásolta a korábban itt működő zálogház, nem szeretnénk erre építeni” – tette hozzá a bérlő.

Az Aranyember végrendelete sok fejtörést okozott a családnak. Volt olyan gyermeke, akit ki akart tagadni az örökségből, de olyan is akadt, akit DNS-tesztre kötelezett. Klapkáék végül békésen egyeztek meg a vagyon elosztásáról. A legidősebb testvér, ifj. Klapka György – akire az üzletember szíve szerint semmit sem hagyott volna – végül két autót és az üzletház fölötti ingatlant kapta meg, az özvegyre pedig a budai villa maradt, amelyet jelenleg is árul. Nicole, Sandy, Dennis és Christian az üzlethelyiségért kapott 320 millió forinton osztoztak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?