FÜLES

Szellemházzá vált Klapka György hatalmas villája

Az özvegy képtelen volt tovább élni a nyomasztó emlékekkel, súlyos döntést hozott.
  • Szerző: Doris

A 2017 januárjában elhunyt Klapka György özvegyének régóta dédelgetett álma volt, hogy megváljon a hatalmas, Normafa úti villától és egy kisebb lakásba költözzön. De nem csak azért, mert egyedül nehezen tudta elvégezni a ház körüli munkákat. A költözésnek sokkal mélyebb, lelki okai vannak!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Hónapok óta üresen áll a legendás üzletember, Klapka György budai kúriája. Özvegye, Kiss Mari ugyanis valóra váltotta a legnagyobb álmát és elköltözött a fájó emlékekkel teli villából. A úgy tudja, jelenleg a belvárosban lakik egy kisebb lakásban. A változásra nemcsak azért volt szüksége, mert egyedül már nagyon nehezen bírta a rengeteg kerti munkát, hanem azért is, mert nagyon rosszul érezte magát egyedül a hatalmas házban.

„Láttam Marin, hogy nagyon maga alatt van. Nem akart már több karácsonyt abban a házban tölteni, ahol egykor Klapka Györggyel élt, már csak azért sem, mert imádott férjének pont szenteste lenne a 91. születésnapja. Emellett természetesen Mary Zsuzsi nyolc évvel ezelőtti halála is egy fájó emlék a számára” – mondta a -nak az özvegy egyik közeli ismerőse.

Kalpka György üzletember egy napja – részlet a sorozatból
Fotó: Ripost/Markovics Gábor

Ráadásul Klapka korábbi felesége, Mary Zsuzsi is épp karácsonykor, 2011 december 24-én döntött úgy, hogy eldobja magától az életet, igaz, a halálának körülményei nem teljesen tisztázottak. Talán sosem derül ki, hogy valóban öngyilkos lett vagy annyira nem volt ura önmagának, hogy csak véletlenül szedett be halálos adag nyugtatót a rengeteg alkohollal.

Ennek tudatában nem meglepő, hogy az özvegy nem szeretne tovább egy olyan házban élni, ahol két hozzá nagyon közel álló személy is elhunyt. Úgy tudni, a háznak azóta nincs lakója. Természetesen megkerestük az özvegyet is, aki megerősítette a hírt.

„Igen, megerősítem a hírt. Valóban elköltöztem, már nem a Normafa úton lakom, de erről a témáról nem szeretnék többet beszélni” – zárta rövidre a beszélgetést Marika.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?