FÜLES

Súlyos baleset érte a Szomszédok sztárját, lábra sem tud állni

A 82 éves színésznő most férje sírját sem tudja meglátogatni, mert ágyhoz van kötve.
  • Szerző: Ripost

Otthonában érte súlyos baleset a 82 éves Csűrös Karolát. A színésznő nemrégiben elesett a lakásában, és olyan rosszul érkezett a földre, hogy eltört a térde. Nem kényszerül kórházi ágyba, az otthonában gyógyul, de így – legnagyobb bánatára – nem tud kimenni imádott férje, a júniusban hosszú betegség után elhunyt Horváth Ádám sírjához.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Sajnos, megbotlottam. Egyetlen rossz lépés volt, nem is tudom, hogy történhetett, egyszer csak a földön találtam magamat” – emlékezett vissza a fájdalmas pillanatra a színésznő, aki eleinte otthon próbálta csillapítani a fájdalmait.

„Jegeltem, borogattam a térdem, de semmi nem segített. Még az a szerencsém, hogy az unokáim, a rokonaim jönnek hozzám, és látták, nagy a baj. Borzasztóan be volt már dagadva a sérülés helye, úgyhogy azonnal vittek az orvoshoz. Megröntgeneztek, akkor derült ki, hogy eltört a térdem. Megúsztam a műtétet, sőt, az orvostudomány fantasztikus fejlődésének köszönhetően nem is gipszelték be a lábam, hanem egy nagyon komoly merevítőt raktak rá” – árulta el a színésznő.

Az 1980-as, 1990-es évek népszerű teleregénye, a Szomszédok Etusaként az egész ország által megszeretett művésznő most ágyhoz van kötve, s még jó néhány hétbe beletelik, mire újra tud majd járni. Az sincs kizárva, hogy gyógytornára lesz szüksége, ám erre egyelőre nem gondol.

„Közeleg a halottak napja, bánt, hogy nem tudok kimenni Ádámhoz a temetőbe, mert egyelőre képtelen vagyok lábra állni. Bár amúgy is nagyon nehéz ott látni a sírkövet, amelyen rajta van a neve. Persze, nagy igazság, hogy idővel enyhül az ember fájdalma. Én sem sírok már annyit, mint korábban, de mindennap és minden éjjel hiányzik a férjem” – mesélte Csűrös Karola, aki több mint ötven évig élt együtt a legendás rendezővel.

Horváth Ádám a Kék Golyó utcai Országos Onkológiai Intézetben hunyt el, szervezetét legyőzte a gyilkos kór. Temetése július 16-án volt, utolsó útjára több száz barátja, rokona, volt tanítványa kísérte el.

„Sok minden emlékeztet rá a lakásban, de szeretem az emlékeimet. Szépen, szeretetben éltünk. Kérdezik néha, hogy nem nehéz-e, nem akarok-e elköltözni, de hová is mennék? Ez az otthonom. Elvagyok én egyedül. Van segítségem, nem vagyok magányos” – magyarázta a művésznő.

Csűrös Karola és a 83 éves Pásztor Erzsi, a Szomszédok Janka nénije évtizedek óta nagyon szoros barátságot ápolnak. Mindennap beszélnek telefonon, sőt, nem ritka, hogy Pásztor Erzsi meglátogatja a barátnőjét vagy bevásárol neki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?