FÜLES

Rossz hírt közöltek az orvosok Soltész Rezsővel

Soltész Rezső januárban a Facebookon jelentette be, hogy egészségügyi állapota miatt minden fellépését le kell mondania. Azóta az is kiderült, hogy a legendás táncdalénekesnek a szívével van baj. Bár mindenki bízott a márciusi visszatérésben, a Ripost megtudta: erre nincs esély.
  • Szerző: Doris

Aggasztó hírek láttak nemrég napvilágot Soltész Rezsőről, akinek januárban a 50+ éves a Táncdalfesztivál néven futó nagyszabású koncertjét is le kellett mondania. Az énekes egy Facebookon közzétett bejegyzéssel tudatta, hogy az orvosok pihenésre kötelezték, ám ebből az még nem derült ki, pontosan milyen egészségügyi problémával küzd.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

„Kedves Koncertlátogató Barátaim!
2019 decemberében egészségügyi állapotom miatt kórházi ápolásra szorultam. Az elmúlt heteket már itthon töltöttem, de orvosaim javaslatára március végéig fellépéseket nem vállalok.
Kérem mindazok megértését, akik az elkövetkezendő fellépéseimre jegyet váltottak, ígérem hogy az év folyamán pótolni fogom az elmaradt koncerteket.
Köszönöm szépen a jókívánságokat, erőt adnak a gyógyulásomhoz!
Szeretettel és üdvözlettel: Soltész Rezső” – állt a közleményben.

A 74 éves énekes ezt követően a Blikknek mesélt arról, hogy a szívével vannak problémák, december elején 80-200 köré szaladt fel a vérnyomása, ami óriási aggodalommal töltötte el. Azonnal kardiológushoz fordult, aki közölte vele, hogy nagyon elfáradt a szíve, így nincs mese, pihennie kell. Soltész ezután döntött úgy, hogy lemondja a munkáit és minden energiájával a gyógyulásra koncentrál. Szerencsére sikerült stabilizálni a vérnyomását, az orvosokkal pedig abban állapodott meg, hogy márciusban visszatér a színpadra. Ebből azonban sajnos semmi sem lesz.

„Konzultáltam az orvosokkal, akik azt javasolták, hogy toljam ki a pihenőidőmet egészen nyárig. Így legkorábban júniusban láthat a közönség. Természetesen sajnálom, de tele vagyok tervekkel, visszatérésem után egy új lemezen is gondolkodom. Szeretném, hogy még sokáig szóljon hangosan az ének” – mondta a -nak Soltész.

Bár a rajongóknak így még öt hónapot kell várniuk a nagy visszatérésre, mindenki abban bízik, hogy a 74 éves művésznek sikerül kipihennie magát és megszűnnek a szívproblémái.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?