FÜLES

Összeomlott Győzike, letöltendő börtön várhat rá

Költségvetési csalás miatt kért letöltendő börtönbüntetést az ügyészség.
  • Szerző: ripost

Komoly vádat fogalmazott meg az ügyészség Gáspár Győzővel szemben: közel 36 millió forinttal tartozik az adóhatóságnak, ezért a hatóság a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A showman értetlenül áll a dolog előtt, azonban az ügyvédjével harcba száll az igazáért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Az ügyészség abban látja a problémát, hogy ezek a számlák nem az ügyfelem nevére szólnak, mert a családi cég számlázott. Ez nem törvénybe ütköző, mégis majdnem 36 millió forintot próbálnak rajta behajtani, ami véleményünk szerint szintén nem állja meg a helyét, mert amennyiben valóban van hiány, az nem lehet több 10-12 millió forintnál, amit ügyfelem be is fizetne a tárgyalás előtt. Ez nem volt elég, letöltendő börtönbüntetést is indítványozott az ügyész, ami elfogadhatatlan!” – kezdte a Blikknek a showman ügyvédje, dr. Erdei Zoltán. A lap megkereste a Balassagyarmati Járási Ügyészséget, akik megerősítették: vádat emeltek egy Nógrád megyei férfi és társai ellen, mert körülbelül 35 millió forint adóhiányt okoztak. A beszámolóból az is kiderült, hogy az ügyészség azt is kikötötte, hogy Győző legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhasson, valamint hogy a bíróság rendelje el a 2013-ban adócsalás miatt kiszabott 1 év 8 hónapos büntetés letöltését is.

Ám Győzőnek nem ez az egyetlen, folyamatban lévő ügye. Üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt is vádat emeltek ellene, ahol közel 20 millió forintos tartozást állapított meg a hatóság. A vád szerint a Romantic frontembere nem fizetett adót a lízingelt luxusautó után, ám elmondása szerint ez a vád hamis, ugyanis ezt az összeget már korábban rendezte.

Nem csoda, hogy a showman teljesen kikészült, akiért az egész családja aggódik, és csak remélik, hogy Győző nem roppan össze az ügyek miatt.

„2017 óta tart a kálváriánk, nem tudunk ettől szabadulni. Olyan ez az egész, mintha valakinek szúrnánk a szemét, ezért tönkre akarna minket tenni”– mondta Győző, akiért a lányai is aggódnak, főleg Virág, aki attól retteg, hogy édesapját felemészti ez az ügy.

„Apa sokszor rosszkedvű, látszik rajta, hogy sokat idegeskedik, aggódik és fél. Attól féltjük, hogy felemészti őt az egész ügy, pedig bírnia kell még a harcot” – árulta el a fiatal lány a lapnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?