FÜLES

Nem finomkodott Elton John: durván odaszólt Tina Turnernek

Tina Turner teljesen kiverte a biztosítékot Elton Johnnál, aki nem is rejtette véka alá a véleményét.
  • Szerző: Ripost

Először jó ötletnek tűnt, hogy együtt koncertezzen Tina Turnerrel, de hamar rémálommá vált a projekt Elton John számára. Az énekes elmesélte, még csak a tervezés szakaszában voltak, amikor Tina már naponta hívogatta, hogy elmondja, mennyire nem tetszik neki Elton haja, nem kedveli a zongorája színét és az öltözködése is ronda.

Fotó: Lewis JOLY / POOL / AFP

„Egyszer felhívott és elkezdte mondani: 'túl sok Versace-t hordasz, ami kövérít. Viselj inkább Armanit'. Én meg csak eltartottam a telefont a fülemtől és könnyekre fakadtam, mert pont úgy beszélt, mint az anyám” – mesélte Elton John.

A próbák alatt pedig csak rosszabb lett a helyzet. Tina Turner ugyanis egyáltalán nem vette a fáradtságot, hogy megismerje a zenekart, így csak rámutatott az emberekre és úgy üvöltözött velük.

Eltonnál akkor telt be a pohár, amikor egyszer csak rá mutatott az énekesnő és azt mondta, Elton rosszul játssza a Proud Maryt.

„Elborult az agyam és megmondtam neki, dugja fel a s.ggébe a dalát és kiviharzottam a próbáról. Nagyon sok hisztijét elnéztük és lenyeltük, de azért van egy határ. Van egy kimondatlan szabály, amit mindenkinek be kell tartani. A veled játszó emberekkel nem bánhatsz úgy, mintha egy darab sz..nak néznéd őket.”

Elton végül bocsánatot kért az énekesnőtől, aki elárulta, az zavarta, hogy Elton túl sokat improvizált, de ő nem tud ennyire spontán lenni. Tina Turner ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy minden a kotta szerint menjen.

„Ekkor jöttünk rá, hogy a közös munka sosem fog működni. Én és a csapatom is ösztönből játszunk, szeretünk improvizálni, ő meg egy teljesen más világ” – emlékezett vissza a 72 éves zenész életrajzi könyvében.