FÜLES

Megtörte a csendet András herceg: nem azt a választ adta a pedofilvádakra, amit vártak

Nem cáfolta egyenesen, hogy lefeküdt volna egy 17 éves lánnyal.
  • Szerző: Ripost

Megtörte a csendet András yorki herceg, és végre interjút adott a Jeffrey Epsteinhez fűződő barátsága kapcsán. Mint ismert, Epsteint szexuális visszaélésekkel, gyerekek prostituálásával vádolták meg, a börtönben pedig öngyilkos lett. András herceg is belekeveredett a botrányba, Epstein egyik vádlója ugyanis elmondta, háromszor is le kellett feküdnie a férfival, amikor még csak 17 éves volt.

Fotó: AFP

András hercegről és Jeffrey Epsteinről 2010-ben készült fotó, amint a New York-i Central Parkban sétálnak – két évvel azután, hogy Epsteint először elítélték kiskorú prostituálása miatt. A herceget Epstein manhattani házánál is látták.

A kérdésre, hogy miért döntött úgy, hogy Epstein házában száll meg, tudva, hogy a férfit már elítélték, András herceg azt mondta, emiatt azóta is szemrehányást tesz magának minden nap, mert ez olyasmi volt, ami nem illett a királyi család egyik tagjához. Hozzátette azonban, hogy akkor ez kényelmes megoldásnak tűnt, igaz, helytelen volt.

András hercegnek mondania kellett valamit arról is, hogy Epstein egyik vádlója, Virginia Roberts – ma már Virginia Giuffre – azt állította, hogy 1999 (vagyis amikor ő még csak 17 éves volt) és 2002 között háromszor kényszerítették arra, hogy szexeljen András herceggel Londonban, New Yorkban, illetve Epstein karibi szigetén.

András herceg a riporter kérdésére azt mondta, nem emlékszik arra, hogy bármikor is találkozott a nővel.

Ez annak fényében is igen különös, hogy több kép is előkerült, ahol egymást átkarolva állnak a nővel.

A BBC elemzője szerint ez nem az a kategorikus tagadás, amit sokan vártak a hercegtől, egy határozott nem helyett ugyanis ő azt mondta, hogy nem emlékszik. Ez azért is furcsa, mert a Buckingham-palota eddig mindig határozottan tagadta, hogy a hercegnek bármilyen kapcsolata lett volna a vádlójával.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?