FÜLES

Felháborító, Bódi Guszti dalain nyerészkednek más előadók

Mint kiderült, az utóbbi időben több dalukat is névre szólóan átírták, majd azokat a sajátjukként adták el.
  • Szerző: Ripost

Több száz sláger fűződik a Bódi család nevéhez, azonban akadnak olyan előadók, akik nem tartják ezt tiszteletben. Az utóbbi időben sok bosszúságot okozott Gusztiéknak, hogy dalaikat többen engedély nélkül átírták, és azt a sajátjukként töltötték fel YouTube-ra. A zenésznek ebből elege lett, és úgy döntött, nem hagyja annyiban a dolgot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Mostanában azt csinálják az emberek, hogy a nagyobb slágereket névre szólóan átírják, majd feltöltik a saját YouTube oldalukra, úgy, hogy engedélyt sem kérnek rá. Ezeket a dalokat ráadásul megrendelésre készítik, amikért elkérnek több százezer forintot is. A reklámokról ne is beszéljük... Ez nem szép dolog. Én is megtehetném, hogy átírom más dalait, amit aztán a sajátomként adok el, de nem teszem!” – kezdte a -nak Guszti. A népszerű zenész hónapokkal korábban már jelezte az érintett előadóknak, hogy a jövőben ne nyúljanak hozzá engedély nélkül a dalaihoz, ám az üzenete sajnos nem jutott el mindenkihez. Akkor abban egyeztek meg Margóval, hogy az addig feltöltött dalokért nem szólnak külön, viszont utána már nem fogják tolerálni a dolgot.

Ez nem is csoda, hiszen egy-egy nóta kiadását hónapok, olykor pedig évek kemény munkája előzi meg.

„Hónapokat szenvedünk egy-egy dallal, valakik meg csak átírják pár óra alatt, mindenféle szankció nélkül. Én megszenvedtem a dalaimért 78 óta, nekem ezek a gyerekeim. Szeretném, ha sérthetetlenek maradnának. Tiszteletben kell tartani másnak a zenei szerzeményét! Egy eredeti műhöz csak akkor lehet hozzányúlni, ha azt a szerző megengedi” – fogalmazott Guszti, aki mindezek után újra jelezte a problémáját, és írásban is megkérte az előadókat, hogy tüntessék el az átírt dalokat a videómegosztó oldalról. Ezúttal úgy tűnik, sikerrel járt.

Ha kíváncsi vagy a részletekre, keresd a napilap szerdai számát az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?