FÜLES

Orvosai közölték: műtétje után elnémult az Operett sztárja – videó

Egy műtét miatt két hétig meg sem szólalhatott Dolhai Attila. A sztár most elmesélte, mi történt vele és azt is elmondta, mi vár rá a jövőben.
  • Szerző: Ripost

Komoly megpróbáltatásokon esett át Dolhai Attila, az Operettszínház énekese, miután kiderült: egy polip keletkezett a hangszálán. Mivel a daganatszerű betegség komoly kockázatokkal is járhat, sőt az éneklést is lehetetlenné tette volna a színész számára, így a műtét mellett döntött.

Hogy az orvosi bravúr működjön, két hétig egy szót sem szólhatott, teljes némaságra volt ítélve – számolt be róla a Blikk.

Fotó: Markovics Gábor

Az énekes-színész ráadásul nem először küzd a torkát érintő problémával, hiszen 2018-ban vírusos gégegyulladást kapott. Orvosai attól tartottak, hogy az akkori betegsége később hangszálpolip kialakulását is okozhatja, és végül sajnos igazuk lett.

A művész még a hónap elején, a műtétje előtt jelentkezett be a Facebook-oldalán, ahol egészségi állapotáról mesélt.

„Több szakemberrel is beszéltünk, mindegyik azt mondja, két hét szilencium után nyugodtan el lehet kezdeni dolgozni, de azért óvatosságra intenek, ezért úgy döntöttünk, hogy az elkövetkező hat hétben, ami a teljes gyógyulási idő, nem fogok színpadra állni” – fogalmazott válaszlevelében Dolhai, aki így, a sikeres műtét után kényszerpihenőt vett ki.

„Köszönöm, jól vagyok. Egy-két héten belül elkezdődhet a felkészülés az előttem álló koncertekre, feladatokra a nyári idényben”– írta a művész a Blikknek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?