FÜLES

Megrázó részletek: az operatőr halála előtt Baldwin stábtagjai unalomból éles lőszerrel lövöldöztek

Újabb felkavaró és egy megdöbbentő információ látott napvilágot a forgatáson elhunyt operatőr haláláról.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, bár a rendőrségi nyomozás még javában zajlik, az eddig napvilágot látott információk alapján elég egyértelmű, hogy a fegyverszakértő felelőtlensége miatt halt meg egy operatőr a Rust című film forgatásán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A mindössze 24 éves Hannah Gutierrez-Reed felelt a westernben használt fegyverekért, de a munkáját már a tragédia előtt is több kritika érte.

Santa Fe, 2021. október 22.

Alec Baldwin amerikai színész telefonál az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én, miután egy kellékfegyverrel agyonlõtte a vezetõoperatõrt, a rendezõt pedig megsebesítette. A westernfilmnek a színész fõszereplõje és producere volt.

Fotó: MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

A stábtagok közül sokan féltették a biztonságukat, mert Hannah rendszeresen lóbálta a pisztolyokat munka közben. S ha még ez nem lenne elég, egyes stábtagok a forgatási szünetekben éles lőszerrel lövöldöztek sörösdobozokra.

„Van egy a játék, amit a stábtagok időnként űznek: kimennek a természetbe és sörösdobozokra lövöldöznek. Ez éles lőszerrel történik. Megtudtuk, hogy azon a reggelen is játszottak ilyet a Rust stábtagjai, amikor Halyna Hutchins meghalt” – mondta Sharon Waxman, a The Wrap internetes lap alapítója a CNN-nek adott interjújában.

Waxman szerint ez a fajta játék megszokott holtidőben a forgatásokon. A CNN egyelőre nem tudta megerősíttetni állítását.

Valószínűleg, ezért történhetett meg, hogy éles töltények voltak abban a pisztolyban, amivel Alec Baldwin leadta a lövéseket. A fegyver ugyanis azon az állványon volt, ahol a töltetlen eszközöket tartották, így nemhogy éles, de még vaktöltény sem lehetett volna a tárban. Azt pedig hogy valóban így van-e, a kellékes elfelejthette leellenőrizni.

„A szereplők és a stáb biztonsága legfőbb prioritásunk. Bár nem tudtunk hivatalos panaszról a forgatáson használt fegyverek vagy kellékek biztonságával kapcsolatban, a forgatás leállítása alatt belső vizsgálatot végzünk. Továbbra is együttműködünk a Santa Fe-i hatóságokkal a nyomozás során, és mentálhigiénés szolgáltatásokat nyújtunk a színészeknek és a stábnak ezekben a tragikus időkben” – állították a film producerei.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb forralt bor
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?