FÜLES

Aggasztó jelek: Diana már az esküvő előtt tudta, nem lesz boldog Károllyal

Diana hercegnő és Károly herceg a milliók által követett esküvőjük előtt adtak interjút.
  • Szerző: Ripost

1981-ben a teljes világot elkapta az esküvői láz, akkor készült ugyanis Károly herceg feleségül venni Lady Diana Spencert. Hónapokig tervezték a nagy napot, amelyre több millióan voltak kíváncsiak. Fontos volt a megfelelő ruha, torta kiválasztása, a vendéglista összeállítása. Mindezek után pedig kiválasztottak nekik két újságírót, akik a nagy nap előtt interjút készíthettek az ifjú párral.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Angela Rippon, a BBC riportere és az ITV munkatársa, Andrew Gardener volt a két szerencsés újságíró. Kérdéseiket előre egyeztetni kellett és figyelmeztették őket, hogy nem térhetnek el a forgatókönyvtől.

Károly és Diana végig úgy tűnt, mint egy fülig szerelmes pár, akik alig várják az esküvőjüket. Azonban az interjúnak volt egy pillanata, amely feltárta a szívszorító valóságot.

„Amikor megérkeztünk a palotába, a folyosón találkoztunk Károly herceggel és Dianával. Károly szokásához hűen nyugodt volt és kimért, Diana viszont izgult. Neki nagyon új volt ez az egész” – emlékezett vissza a Channel 5 új dokumentumfilmjében Angela Rippon.

Az interjú előtt Michael Shea, a királynő sajtótitkára eligazítást tartott és elmondta, azonnal véget ér az interjú, ha olyan kérdést tesznek fel, amelyet nem egyeztettek. Majd beállt Angela mögé a kamera mellé, szembe Lady Dianával.

„Nagyon nyomaszthatta Dianát, hogy minden egyes szavára figyelnie kell, mert a királynő alkalmazottja árgus szemekkel bámulja. Nem tudott felszabadulni, pedig az ő nagy napjáról volt szó”.

Rippon azt is hozzátette, így utólag nézve az interjút, már máshogy tudná értelmezni a testbeszédet, a mozdulatokat.

„Az interjú vége igen kifejező. Az már előre vetítette a szomorú jövőt. Amikor ugyanis sírig tartó boldogságot kívántam nekik, Károly Dianára nézett, aki viszont a földet bámulta. Ez igazán sokatmondó volt”.

A pár történetét mindenki ismeri. A boldogságuk nem tartott sokáig, 1992-ben szétköltöztek Károllyal. Diana az emlékezetes Panoráma interjúban elmondta, a házasságuk alatt mindig is hárman voltak – utalt itt a mostani hercegnére, Kamillára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?