FÜLES

50 éve rejtély a Rolling Stones gitárosának halála

Brian Jones már fél évszázada nincs köztünk, miután véletlenül megfulladt a medencéjében. A hivatalos verzió szerint...
  • Szerző: The_M

A zenei világ egyik legnagyobb kérdése, hogy miként is fulladt a medencéjébe Brian Jones 1969. július 3-án. A 27 éves gitáros a barátnőjével, a házát felújító férfival, Frank Thorogooddal, valamint annak feleségével iszogatott a medencében, majd a társaság magára hagyta Jonest, és néhány perccel később már holtan lebegve találtak rá.

A hivatalos rendőrségi jelentés szerint a Rolling Stones tagja túl sokat ivott és drogozott, így fulladhatott véletlenül vízbe. Azonban évekkel később felmerült, hogy Thorogood fojtotta vízbe Briant, mert féltékeny volt a vagyonára, és Jones lekezelően beszélt vele.

A vállalkozó lánya azonban azt állítja, hogy Jonest meglátogatta a halála napján Keith Richards és Mick Jagger, hogy megvegyék a bandából kirakott társuktól a Rolling Stones nevet, amit ő talált ki. A gitáros nemet mondott, Keith pedig egy késsel megfenyegette, hogy megöli. Thorogood lánya szerint Richards tért vissza később a házhoz, és miután látta, hogy senki nincs a kirúgott Jonesszal, lenyomta a víz alá. A két elmélet közül egyiket sem vizsgálta ki a rendőrség, a gyanúba kevert férfiak pedig tagadták, hogy gyilkosok lennének.

És ezeket olvastad már?