SZTÁR

Elhunyt férjével beszélgetett halála előtt Pécsi Ildikó

Meg akarok halni” – mondta a színésznő a fiának, aki végül elenged­te imádott édesanyját. Pécsi Ildikó már napok óta elhunyt férjével és szüleivel beszélgetett… 
címkék:
  • Szerző:

Pécsi Ildikó fia már hetekkel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy nagyon aggódik az édesanyjáért, aki szerinte élete legnagyobb meccsét vívja imádott férje, Szűcs Lajos júliusi halála óta, ami rettenetesen megviseli.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: DFP

A Bors Pécsi Ildikó fogadott fiával, L. Péterfi Csabával beszélgetett, aki a színésznő édesfiával, Csabával összefogva, együttes erővel az utolsókig próbálkozott a lehetetlennel, hogy életigenlést leheljenek a művésznőbe…

– Nem tudta elfogadni Lajos bácsi elvesztését, ők teljesen összeforrtak az idők alatt, egyek voltak, nagyon szerették egymást. Aztán amikor tudatosult benne az is, hogy már nem tud, és nem fog színpadra lépni, az a végső döfés volt. Nem akarta, hogy mint egykor ünnepelt színésznőt betolják egy székben a színpadra és szánakozzanak rajta, s ezzel a férje után a másik szerelmét, a hivatását is elveszítette – mondta a színházi rendezőként is tevékenykedő fogadott fiú, aki az utolsó percekben is a színésznő mellett volt.

Budapest, 1969. január 4.
Pécsi Ildikó színmûvésznõ és Szûcs Lajos válogatott labdarúgó néz egymásra budapesti esküvõjükön.
MTI Fotó: Keleti Éva
Fotó: MTI

– Volt egy nap, amikor még tudtam vele pár percet beszélgetni, tudta, mi történik körülötte, de utána már csak naphosszat feküdt, teljesen le volt gyengülve. A férje után akart menni, s ki is mondta Csabának és nekem is, hogy ő már meg akar halni. Az utolsó pár nap már elhunyt szüleivel és legtöbbet Lajos bácsival beszélgetett, ő már velük akart lenni, csak várta, hogy beleegyezzünk – csuklott el a hangja a rendezőnek. – Majd amikor a fia, Csaba mondta neki, hogy menjen, ha úgy jobb és ezt akarja, s én is megerősítettem ebben, másnap örökre elment – emlékezett a végső búcsúra L. Péterfi Csaba.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő legközelebbi szerettei fia, menye és fogadott fia jelenlétében távozott december 5-én Gödöllői otthonában, ahol álmában hunyt el. Egyedül unokája, Csabi hiányzott a szűk családi körből, pedig nagymama és unokája kapcsolata sok év után végre rendeződött idén, s Szűcs Lajos temetésén már Csabi is támogatta a megtört színésznőt.

Fotó: Sulyok László / Ripost

– Az unokája nem volt ott, amikor Ildikó elment. Nem búcsúztak el egymástól. Ez az édesapa döntése volt, mert nem szerette volna, ha Csabinak ez az utolsó képe a nagymamájáról. Utoljára szeptemberben találkoztak, előtte augusztusban volt egy közös ebéd, azelőtt pedig Lajos bácsi temetésén már Csabi is támogatta, nem volt köztük gond – mondta L. Péterfi Csaba.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?