Létrehozva: 2020.10.07.

Eddig bírták erővel: Rossz hírt közölt Balázs Klári

Balázs Klárinak és Korda Györgynek fájdalmas döntést kellett meghozniuk, hiszen a koronavírus járvány alaposan megtépázta budai szállodájuk bevételét.

A világ minden táján nehéz helyzetbe kerültek a turizmusból és vendéglátásból élő vállalkozások, és bizony jelenleg az sem segít, ha egy szálloda egy legendás házaspár tulajdona. Korda György és Balázs Klári évtizedek óta üzemelteti a budai hegyekben álló impozáns hoteljüket, ami a koronavírus-járvány kitöréséig kedvelt szálláshelye volt a külföldi és hazai turistáknak. Sokan csak azért szálltak meg néhány napra a Hotel Korda Villában, hogy találkozhassanak Klárival és Gyurival. Ők mindig örömmel váltottak néhány kedves szót a betérőkkel, akik közül többen is visszatérő vendégek voltak a villában.

Balázs Klári most lapunknak elárulta, ha csak nem történik valami csoda, hamarosan szüneteltetniük kell a vendégfogadást, a járványhelyzet miatt ugyanis annyira visszaesett a forgalmuk, hogy nem éri meg nyitvatartani a hotelt. „Hiába lehetünk nyitva a második hullám alatt, szó szerint megszűnt a nemzetközi turizmus, és még a hazai vendégek sem igazán jönnek. Jó, ha naponta két szobánk foglalt, ugyanakkor a fenntartási költségeink nem csökkennek. Mindent megpróbáltunk, mert mi családtagként tekintünk az alkalmazottainkra, de mára kezelhetetlenné vált a helyzetünk, csakúgy mint annyi versenytársunknak. Nincs más választásunk, szüneteltetnünk kell a hotelt” – kezdte a Ripost-nak Klárika, aki nem titkolja, hogy nem csak a visszaeső forgalom áll a döntésük hátterében.

„Amióta elkezdődött a járvány második hulláma, van bennünk félelem, hiszen hiába teszünk meg mindent annak érdekében, hogy a vendégeink, az alkalmazottaink és mi is biztonságban legyünk, a vírus mindenhol ott lehet és nem válogat. Azt még nem tudjuk pontosan, hogy mikor állunk le, és természetesen várjuk szeretettel azokat a vendégeinket, akiknek élő foglalásuk van. Egyelőre nem is állítottuk le a foglalásokat, hiszen bízunk a csodában, de félő, hogy elkerülhetetlen lesz... – mondta az énekesnő, aki reméli, nem lesz hosszú a kényszerszünet, és hamarosan újra régi fényében tündökölhet az impozáns, családias hotel.

Legalább a bulik még csordogálnak Balázs Klári és Korda György népszerűsége töretlen, így most is vannak fellépéseik. „Szerencsések vagyunk, hiszen a közönség nagyon szeret minket, és ezt jól tudják a szervezők is. Hétvégente egy-egy fellépésünk mindig van és természetesen örömmel megyünk, ha hívnak minket. Ezekben a nehéz időkben fontos, hogy az emberek, ha csak néhány órára is, de ellazulhassanak, és mi mindent meg is teszünk a színpadon, hogy elfeledtessük velük a gondjaikat. Arról nem beszélve, hogy olyankor mi sem a problémákkal foglalkozunk” – mondta a Ripost-nak Korda György.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A legkeletibb magyar település egy nem létező országban található

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

travelo.hu

Két újabb szörnyű buszbaleset történt

ripost.hu

Mindenki csak találgat: döbbenetes dolgot fedeztek fel a Google Maps-en

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

SZTÁR

Megható fotó, így öleli kislányát Hosszú Katinka

SZTÁR

A Next Top Model Hungary stylistja: a modellek hibája néha tervezett

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai