LELKIZŐ

Dráma: Koronavírusban halt meg a Gáspár család közeli barátja

Gáspár Bea alig hitt a fülének, amikor meghallotta, hogy a család egy közeli barátja is elkapta a koronavírust, hiszen biztos volt benne, hogy az „Isten háta mögötti” apró településen biztonságban vannak.
  • Szerző: Buster

Gáspár Beát kemény fából faragták és egészen mostanáig nem ismerte a félelmet. De a járvány ezt is megváltoztatta. Bea asszony ugyanis közvetlen környezetében tapasztalhatta meg, hogy a vírus igenis veszélyes és még egy egészséges embert is képes legyőzni. Bea egy vasárnapi élő bejelentkezésében ejtett el egy félmondatot a család barátjáról, aki nemrég belehalt a koronavírus-fertőzésbe. A -nak pedig részletesen mesélt a tragédiáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

„Sosem voltam vírustagadó, de bevallom, azt gondoltam, hogy Nógrádmegyerben, itt az Isten háta mögött biztonságban vagyunk. Éppen ezért, március óta csak akkor hagytam el a település határát, ha elkerülhetetlen volt, és itt a faluban is minden szabályt szigorúan betartottam, vagyis viseltem maszkot, ha kiléptem a kapun és ügyeltem a távolságtartásra is. Közben pedig egyáltalán nem számítottam rá, hogy itt is felütheti a fejét a korona. Pedig megtörtént” - kezdte lapunknak Bea asszony, aki elárulta, falujában egy mentőtisztként dolgozó középkorú férfi az első áldozat.

„Jól ismertük szegény embert. Mondhatjuk, hogy a családunk közeli barátja volt. Mentőtisztként dolgozott és feltehetően munka közben fertőződhetett meg a vírussal. Bíztunk benne, hogy a szervezete legyőzi, hiszen életerős ötvenöt éves férfi volt, de sajnos nem így lett. Nagyon megrázott minket a halálhíre...” - mondta szomorúan Bea, aki eddig is tervezte, hogy beadatja magának a hazánkban is hamarosan elérhető védőoltást, de ma már biztos benne, hogy az elsők között szeretne lenni.

Fotó: Sulyok László

„Egyetlen percig sem volt kérdés számomra, hogy a védőoltás jelenti az egyetlen megoldást a vírus ellen, de eddig úgy voltam vele, hogy kivárok és nem sietem el a beadatást. Most viszont azt szeretném, ha mielőbb megkaphatnám én is és a családtagjaim is. Már regisztráltam is az online felületen. Bízom a hazai szakemberekben, akik majd engedélyezik a szérumot, és nem foglalkozom a rengeteg virusszkeptikussal, akik mindenféle ál és rémhírt terjesztenek az interneten” - jelentett ki határozottan Gáspár Bea.

Idén csendes karácsonyuk lesz...

A Gáspár család eddig minden évben karácsony előtt újrakelt, hogy kedvenc törökországi szállodájukban, a tengerparton töltsék az ünnepeket és a szilvesztert. Idén azonban nem vállalják a kockázatot. „Valójában nem is tudom, hogy Törökországban most mi a helyzet, vagyis, hogy nyitva vannak-e a szállodák és lehet-e egyáltalán utazni. Ugyanis eszünkbe sem jutott, hogy idén is ott töltsük a karácsonyt és az év utolsó napjait. Ebben az évben, csendesen, négyesben töltjük majd a szentestét és hálát adunk Istennek, hogy mindannyian együtt lehetünk egészségben, szeretetben...” - mondta lapunknak Bea asszony.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?