FÜLES

Decemberben dőlhet el Aurelio sorsa

Aurelio számára feszülten telnek majd az év utolsó hónapjai, hiszen decemberben minden bizonnyal másodfokon is ítélet születik ügyében.
  • Szerző: Buster

Az emberrablással vádolt fiatal híresség számára sorsfordító lehet a közelgő másodfokú tárgyalása, ahol eldőlhet, hogy helyben hagyják-e a bíróság elsőfokú ítéletét, vagyis börtönbe kell-e vonulnia négy évre. Aurelio ügyvédje szerint egyetlen tárgyalás lesz az év végén, és persze reméli, hogy a bíró elfogadja a fellebbezésben írtakat és előröl kezdik az eljárást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

„A bíróság másodfokon ritkán vesz fel új bizonyítást. Vagy azt mondják, hogy ilyen-olyan eljárásjogi hibák miatt nem hagyják jóvá az felsőfokon meghozott ítéletet, vagy megerősítik azt. Ez utóbbi számunkra természetesen nem elfogadható, hiszen a vád tanúi számos ponton keveredtek ellentmondásba, míg egyesek szavahihetősége finoman szólva is megkérdőjelezhető” - kezdte a -nak dr. Pokker Zoltán, aki hozzátette, ügyfele felkészült a legrosszabb forgatókönyvre is, vagyis arra, hogy börtönbe kell vonulnia. Ugyanakkor azt kizárja, hogy Aureliónak a tárgyalás napján meg kellene kezdenie a büntetés letöltését, hiszen a viselkedése nem ad okot arra, hogy bárki feltételezze a szökés, vagy elrejtőzés lehetőségét.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?