SZTÁR

Apja sírjánál pezsgőzött Kis Grófo-ma lenne 50 éves a zenész

Nem érhette meg ötvenedik születésnapját a tragikus hirtelenséggel, december elején elhunyt Nagy Grófo. A kiváló zenész születésnapját családja a sírnál ülte meg sajátos roma hagyományok szerint.
  • Szerző: Ripost

December 3-án vesztettük el, pontosan egy hónappal azután, hogy megjelentek nála a koronavírus első tünetei. Nagy Grófo és fia, Kis Grófo egyszerre került kórházba, mindketten súlyos tünetekkel. Bár az orvosok sokáig küzdöttek az életéért, az apa nem élte túl a betegséget. Szerettei el sem búcsúzhattak a kórházban életé­ért küzdő családfőtől, akit ké­sőbb négylovas hintó vitt utolsó útjára. Nagy Grófo a héten lett volna ötvenéves, tavaly még hatalmas bulival ünnepelte a 49. születésnapját, ahová több mint száz vendég érkeztek. Idén édes-bús családi megemlékezéssel, a roma hagyományoknak megfelelően ünnepelték a kerek évfordulót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

20210208 Szolnok
Kis Grófo otthonában.
fotó: Szabolcs László (SZL)
Ripost

„Még pár évvel ezelőtt vettünk édesapámnak egy nagyon szép italt, egy másfél literes pezsgőt. Az volt a terve, hogy majd az ötvenedik születésnapján együtt felbontjuk. Sajnos ezt már nem tehettük meg, de ki­mentünk a sírjához, és ott bontottuk fel az emlékére. Kivittünk neki is egy poharat a hagyományainkhoz hűen„tudta meg a Bors Kis Grófotól.

A zenész családban a vallás és a hagyománytisztelet mindig is kiemelkedő szerepet játszott, ennek a szellemében emlékeztek meg a családfőről is.

A napokban elkészült és felszentelt, díszes sír tükrözi Nagy Grófo szerepét a családban és a világban. Az emlékműhöz gyönyörű sírkert is tartozik, ahol Szűz Mária és Jézus vigyáz a néhai muzsikusra. Kis Grófo próbál erős maradni édesanyja és a gyerekek miatt, miközben megkísérli feldolgozni a feldolgozhatatlant.

„A sírnál érezzük azt az energiát, amit apánk ad nekünk. Ez segít ebben a nehéz időszakban. De sokkal erősebbek lettünk az elmúlt hónapokban, a gyerekek és édesanyám miatt is” – mondta a zenész, aki már korábban is beszélt arról, hogy minden cselekedetében érzi, apja mellette van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?