Létrehozva: 2024.10.27. 20:00

Hat kutyával él együtt a magyar színésznő, Nagy Alexandra

A színésznő hatalmas állatbarát, egykor a karrierjét is ezen a vonalon képzelte el. Nyomós oka van annak, hogy ma nem "doktor" Nagy Alexandra, ám a rajongás azóta is kitart.

Gyermekkora óta imádja az állatokat a színésznő. Mint minden gyermeket, imádata tárgya a karrierválasztásban is megihlette, ám egy igen prózai ok miatt le kellett erről mondania. Számos kedvenc élvezhette Nagy Alexandra (vendég)szeretetét, ahogy a hot! magazin munkatársának sorolta, mintha Brehm lexikonját olvasta volna föl. 

Nagy Alexandra és a hat kutyája RIPOST - Ákos
Nagy Alexandra, és csapatának nagy része – Fotó: archív / hot! magazin

Mindig is kutyás voltam, rengeteg állatom volt: kutya, macska, papagáj, kanári, teknős, hörcsög, egér. 

Kiskoromban állatorvos akartam lenni, de sajnos nem vagyok elég erős hozzá lelkileg, rosszul viselem a vér látványát, és egy haláleset is huzamosan megterhelne. Pedig sajnos ezek is benne vannak a pakliban

 – mesélte.

Nagy Alexandra családja igen népes

Ez persze nem tántorította el, hogy a színpadról lelépve állatok közé térhessen haza. Ma már hat kutyával él együtt a színésznő, név szerint Maxi, Oli, Sophie, Sári, Egon és George várja haza. De nem méregdrága fajkutyákról van szó, főleg nem valamiféle gyűjtőszenvedélyről. Alexandra ajtaját az együttérzés nyitja meg a kis jószágok előtt.

„Mindegyik kutyusom örökbe fogadott. Úgy gondolom, hogy ahol kettőnek van helye, ott háromnak is – és így tovább. Ez felelősség; jó, ha az ember tisztában van a különböző költségekkel, amelyek bizony megterhelőek lehetnek. Ettől függetlenül nem tennék másképpen, hiszen szívügyem az állatok életének megmentése” – hangsúlyozta a megfontolt gazdi.

Nagy Alexandra és a hat kutyája RIPOST - Ákos
Mentett apróságok – Fotó: archív / hot! magazin

A színésznőnek szerencséje van, hiszen az élet olyan ember iránt lobbantotta szerelemre, akinek ez a kis csapat nemhogy kellemetlen lenne, de már természetes közeg.

„Úgy érzem, így kerek az életem. 

Hat kutyával létezni nem a legmegszokottabb felállás, de szerencsés vagyok. A párom is szereti az állatokat, és nagyon sokat segít, közösen gondoskodunk róluk.

 Van, amelyikkel kutyasuliba is jártam, azóta pedig az ott tanultakat igyekszem felhasználni a nevelésükben.”

Nagy Alexandra és a hat kutyája RIPOST - Ákos
Nem csak kapják, adják is a szeretetet a kis állatok – Fotó: archív / hot! magazin

Mindennapi kihívások

Ahogyan minden kutyásnál – főleg, aki ennyire rajong az állataiért –, úgy Alexandráéknál is vannak határok, és olykor nehézségek is.

Vannak azért szabályok, például a kanapéra nem jöhetnek fel, és nem is alszunk együtt velük. Néha adódik kivételes alkalom, de igyekszünk ehhez tartani magunkat és olyan határokat meghúzni, amik nekik és nekünk is komfortosak” – árulta el a színésznő, majd rátért arra, mi a legnagyobb kihívás ennyi négylábú gyereknél.

„Egy utazás mindig nagy logisztikát igényel, de szerencsére rátaláltam egy állatorvosra, dr. Piller Pálma személyében, aki csak profi, állatelsősegély-tanfolyamot végzetteket vagy az Állatorvostudományi Egyetemen hallgató kutyaszittereket foglalkoztat, így mindig meg tudjuk oldani ezeket a helyzeteket.”

Nagy Alexandra és a hat kutyája RIPOST - Ákos
Azért előfordul, hogy útra kelhetnek a gazdival – Fotó: archív / hot! magazin

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek