Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2023.01.19.

Kitálaltak a koncertszervezők a Fekete Vonat bulijáról

Háborog az egész zenészszakma a Fekete Vonat arénás koncertje körül kialakult botrány miatt. A szakértők szerint a koncertszervező a hibás.

Megtöltötték az Arénát, de nem volt elég a bevétel a Fekete Vonat koncertjére. A koncertet szervező, InConcert-et képviselő Balassa János minden eszközzel hárította a felé irányuló neheztelő kérdéseket, ám végül megtörte a csendet.

Én azt gondoltam, hogy siker lesz. Teljesen reális elképzelés volt, és a koncert végül minket igazolt, hatalmas siker volt. Az emberek az első perctől kezdve az utolsóig táncoltak, énekeltek, mindenki nagyon jól érezte magát” – válaszolta a Bors kérdésére, ami úgy hangzott: hogyan lehetett mégis anyagi csőd a szakmailag megkérdőjelezhetetlenül sikeres, teltházas január 7-i koncert, ha megtöltötték az Arénát? Balassa egyúttal kénytelen volt azt is elismerni, hogy gazdaságilag nem volt sikeres a koncert. Aztán persze mindent és mindenkit hibáztatni akart a koncert szervezője...

Fekete Vonat
L. L. Junior, Mohamed Fatima és Fehér Tibor 'Beat' triója parádés koncertet adott, ám az anyagiakat tekintve mindenki meglepődött.

De mit gondolt a koncertszervező-szakma minderről?

Aréna szinten szervezők körében nem szokványos, sőt többnyire példátlan kockázatra szerződtetni előadókat, vagyis hogy a bevétel arányában osztozzanak az előadók. Az ilyen koncerteknél általában fix összegben szoktak megállapodni a producerek, vagyis ők vállalják mindenért a felelősséget. Ha itt is ez történt volna, elő sem áll a probléma, hiszen nem lett volna min összeveszniük” – mondta a Borsnak a neve elhallgatását kérő producer, aki jómaga is már többször szervezett előadást az Arénába.

Egy másik cég képviselője is elmondta: komoly szervezési hibák lehettek, hiszen óriási kockázatot jelent egy közel 20 éve nem koncertező zenekart az Aréna színpadára állítani.

Én eleve nem is mentem volna bele ebbe. Nem hittem, hogy sikerülhet. Sajnos az élet engem igazol, ennek ellenére mosolyogva kívántam nekik sok sikert!” – reagált az egyik nagy koncertiroda vezetője, aki nem érti, miért nem csitultak még a kedélyek a Fekete Vonat koncertje óta. Persze rögtön maga meg is adja a választ: nem sok zenekar teregeti ki ennyire a szennyesét utólag.

Valójában egy ilyen eseményre már minimum fél évvel, de inkább egy évvel előtte készülődnek mind az előadók, mind a szervezőiroda – véleményezte a történteket a lapnak egy harmadik szakember. –Rengeteg a dolog, és szerződésben van lefixálva, kinek mi a gázsija. 

A kockázat itt abból állt, hogy a jegyek nem jól mentek, mi több, két héttel a koncert előtt csupán párezer fogyott el... Ekkor már bizonyára ők is érezhették, hogy nem lesz sikeres gazdaságilag.

 Minden bizonnyal ekkor születhetett meg az a döntés, hogy legalább szakmailag legyen siker. Vélhetően ezért osztogatták el a jegyeket a koncertre, hogy elmondható legyen, hogy telt ház előtt zenét a trió.

 

origo.hu

Botrány a megnyitón: a biztonságiak kizavarták a német sportolókat az esőbe

ripost.hu

Ezek nem lehetnek majd a gyerekeknél szeptembertől az iskolában: itt a lista!

metropol.hu

Rajokban állnak a mentők a Balatonon: rettenetes, ami ott történt

hirtv.hu

A legnagyobb érdeklődést a frakcióvezetők vitája váltotta ki Tusványoson + videó

ripost.hu

„Harcosként emelkedsz fel az angyalok közé” – összeomlott a gyásztól a magyar olimpikon

magyarnemzet.hu

Elárulta a szakértő, hogy játszhatja ki Magyarország az ukránok olajstopját

ripost.hu

Most már hivatalos Harry herceg hazatérése: de vajon hogy fogadja őt a királyi család?

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. július 26.: az Ikreknek és az Oroszlánnak izgalmas találkozást, a Mérlegnek döntést hoz a péntek

ripost.hu

Akikért hiába teszel meg bármit: ez a 4 csillagjegy a leghálátlanabb mind közül

ripost.hu

Belép a Merkúr a Szűz jegyébe: ennek a 3 csillagjegynek segít rendbe hozni az életét

ripost.hu

Miért viselkedik így Milák Kristóf? Kitálalt a világbajnok legenda

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Ha még egy millimétert is töltet, felrobbanhat: négyszeresére plasztikáztatta a száját Gáspár Evelin - fotó

SHOWBIZ

Baukó Éva kimondta: Betegen engedtek be a Való Világba

SZTÁR

Negyvenéves lenne Amy Winehouse, így gyászolták szerettei a sírjánál

SZTÁR

Kapócs Zsóka rajtakapta a tolvajt

SZTÁR

Így hűsölnek az állatok a forróságban

SZTÁR

Top 5: Hajdú Péter kipakolt a magyar milliomos ruháinak áráról, Rúzsa Magdi ikrei hatalmasat nőttek, vízbe fulladt a tévés sztárséf, L.L. Junior fiára rá sem lehet ismerni

SZTÁR

Találgatnak a rajongók: Horváth Csenge esküvőre készül?

SZTÁR

Tündéri első fotót posztolt Iszak Eszti a most született kislányáról