Létrehozva: 2023.01.19.

Kitálaltak a koncertszervezők a Fekete Vonat bulijáról

Háborog az egész zenészszakma a Fekete Vonat arénás koncertje körül kialakult botrány miatt. A szakértők szerint a koncertszervező a hibás.

Megtöltötték az Arénát, de nem volt elég a bevétel a Fekete Vonat koncertjére. A koncertet szervező, InConcert-et képviselő Balassa János minden eszközzel hárította a felé irányuló neheztelő kérdéseket, ám végül megtörte a csendet.

Én azt gondoltam, hogy siker lesz. Teljesen reális elképzelés volt, és a koncert végül minket igazolt, hatalmas siker volt. Az emberek az első perctől kezdve az utolsóig táncoltak, énekeltek, mindenki nagyon jól érezte magát” – válaszolta a Bors kérdésére, ami úgy hangzott: hogyan lehetett mégis anyagi csőd a szakmailag megkérdőjelezhetetlenül sikeres, teltházas január 7-i koncert, ha megtöltötték az Arénát? Balassa egyúttal kénytelen volt azt is elismerni, hogy gazdaságilag nem volt sikeres a koncert. Aztán persze mindent és mindenkit hibáztatni akart a koncert szervezője...

Fekete Vonat
L. L. Junior, Mohamed Fatima és Fehér Tibor 'Beat' triója parádés koncertet adott, ám az anyagiakat tekintve mindenki meglepődött.

De mit gondolt a koncertszervező-szakma minderről?

Aréna szinten szervezők körében nem szokványos, sőt többnyire példátlan kockázatra szerződtetni előadókat, vagyis hogy a bevétel arányában osztozzanak az előadók. Az ilyen koncerteknél általában fix összegben szoktak megállapodni a producerek, vagyis ők vállalják mindenért a felelősséget. Ha itt is ez történt volna, elő sem áll a probléma, hiszen nem lett volna min összeveszniük” – mondta a Borsnak a neve elhallgatását kérő producer, aki jómaga is már többször szervezett előadást az Arénába.

Egy másik cég képviselője is elmondta: komoly szervezési hibák lehettek, hiszen óriási kockázatot jelent egy közel 20 éve nem koncertező zenekart az Aréna színpadára állítani.

Én eleve nem is mentem volna bele ebbe. Nem hittem, hogy sikerülhet. Sajnos az élet engem igazol, ennek ellenére mosolyogva kívántam nekik sok sikert!” – reagált az egyik nagy koncertiroda vezetője, aki nem érti, miért nem csitultak még a kedélyek a Fekete Vonat koncertje óta. Persze rögtön maga meg is adja a választ: nem sok zenekar teregeti ki ennyire a szennyesét utólag.

Valójában egy ilyen eseményre már minimum fél évvel, de inkább egy évvel előtte készülődnek mind az előadók, mind a szervezőiroda – véleményezte a történteket a lapnak egy harmadik szakember. –Rengeteg a dolog, és szerződésben van lefixálva, kinek mi a gázsija. 

A kockázat itt abból állt, hogy a jegyek nem jól mentek, mi több, két héttel a koncert előtt csupán párezer fogyott el... Ekkor már bizonyára ők is érezhették, hogy nem lesz sikeres gazdaságilag.

 Minden bizonnyal ekkor születhetett meg az a döntés, hogy legalább szakmailag legyen siker. Vélhetően ezért osztogatták el a jegyeket a koncertre, hogy elmondható legyen, hogy telt ház előtt zenét a trió.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt tud szavazni az Év Kedvenc Tesitanára játék Vas vármegyei jelöltjeire!

origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SZTÁR

Zimány Linda visszaszólt a kommentelőknek

SZTÁR

Diana hercegné: Nem Kamilla tette tönkre a házasságunkat!

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra