11 hónapja

Koronavírus: Csonka András egyetlen szenvedélyét vette el

Csonka András utoljára két éve nyáron hódolhatott szenvedélyének. Azóta a koronavírus okozta világjárvány „ketrecbe zárta” és nem engedi, hogy igazán szabadnak érezhesse magát.

Csonka András szenvedélyes világutazó, aki akkor érzi magát igazán szabadnak, ha idegen kultúrákat fedezhet fel. Hosszú éveken át ha csak tehette, keresztül-kasul utazott ezen a Földön. Így most két év „bezártság” után egyre inkább érzi, hiányzik neki az utazás jelentette feltöltődés és mindenekelőtt a végtelen tenger látványa.

Fotó: Bors

Csonka András utoljára 2019 nyarán indult útnak. Akkor barátaival ment el egy Toszkán körutazásra. Az azt követő koronavírus-világjárvány őt is röghöz kötötte.

„Olaszországmániás vagyok, így arrafelé gyakran jártam. Utoljára éppen a világjárvány kirobbanása előtti nyáron, autóval jártuk körbe Toszkánát a barátaimmal. Csodálatos utazás volt, de persze fogalmam sem volt róla, hogy hosszú időre az lesz az utolsó ilyen élményem. Jó, ez nem teljesen igaz, hiszen még azon a nyáron eljutottam négy napra Tel-Avivba egy ajándék útnak köszönhetően, de azóta semmi... ”- kezdte a Ripost-nak a színész.

Az utolsó igazi nyaralás Fotó: Facebook

„Voltak a fejemben tervek a következő évre, de hamar kiderült, hogy nem hogy az országhatárt, de a saját küszöbünket is csak félve léphetjük át és elkezdődött ez az őrület, aminek sajnos most a negyedik hulláma közeleg, vagy talán már itt is van. Az idei nyár elvileg már alkalmas volt arra, hogy elutazzak valamerre, de most szerencsére rengeteget játszottam színházban és hát annyi szünet után mégsem mondhattam, hogy srácok bocsi, de én most nyaralni megyek, így végül csak néhány nap Balaton fért bele a családdal” - mondta Csonka András, aki azt is bevallotta, a kedvenc nyaralási formájához még nem is elég bátor, vagyis inkább nem vakmerő.

Fotó: Facebook

„Olaszország mellett van még egy mániám, az pedig a tenger és a tengeri hajóutak. Na éppen ez az a nyaralási forma, ami most a leginkább problémás, hiszen egy hatalmas tengerjáró hajon nagyon sok ember van összezsúfolva és gondolom magyaráznom sem kell, hogy ez mit jelenthet a koronavírus szempontjából. Persze tudom, hogy nagyon szigorúak a szabályok és az utasok biztonsága garantált, de pont a szabályozások azok, amik csorbítják az élményt, így ezzel biztosan várok még egy darabig”- osztotta meg lapunkkal a LifeTV műsorvezetője, aki jövő év tavaszára azért tervez egy néhány napos kiruccanást, de akkor sem merészkedik majd messzire.

„Túl rövid az élet ahhoz, hogy ennyi idő kimaradjon, de most nincs választásom. Feszít már a vágy, hogy utazzak, de tavaszig még biztosan maradok határon belül. Akkor viszont elmegyek Londonba a virtuális Abba show bemutatójára, amire már megvettem a jegyem. Csak pár napra utazom majd oda és megnézek néhány előadást. Aztán pedig ha eljön a nyár, talán újra visszatérhetek Olaszországba...” - fejezte ki reményét Csonka András.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!