Létrehozva: 2021.05.31.

Pataky Attila nem kímélte az EDDA dobosát, miután az besörözve rommá törte az autóját

Ittasan okozott balesetet az Edda dobosa. Hetényi Zoltán beismerte felelősségét, és elmondta: a jogosítványát egyelőre nem vették el.

Megivott két korsó sört, majd totálkárosra törte autóját az Edda dobosa. Hetényi Zoltán a csodával határos módon karcolásokkal és zúzódásokkal úszta meg a balesetet, így már órákkal a történtek után beszélhetett vele a Bors. A zenész nem köntörfalazott, azonnal beismerte felelősségét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az üggyel kapcsolatban elmondta: 2021. május 29-én 22 óra 35 perc körül egy autó Budapest IX. kerületében, az Üllői úton a Könyves Kálmán körút felől az Ecseri út irányába haladt a felüljáróval párhuzamos szervizúton, amikor az úttestről letért, és az ott zajló építkezés miatt ideiglenesen kihelyezett korlátként szolgáló kerítésnek ütközött.

A jövőre esedékes kézilabda Európa-bajnokság helyszínéül szolgáló, majdnem kész épületben nem keletkezett kár. A zenész ellen ittas vezetés gyanúja mi­att indult eljárás.

„Most éppen a nappalim közepén járkálok. A párom és a kisfiam lementek a parkba, őket várom haza. Szerencsére jól vagyok, mert csupán néhány zúzódást szereztem” – mondta a Borsnak a dobos, és hozzátette: korábban sosem okozott balesetet.

Hetényi Zoltán, az Edda Művek dobosa (Fotó: Zih Zsolt/MTVA)

„Egy buliból tartottam hazafelé. Az összejövetelen valóban megittam két korsó sört, de töményet nem fogyasztottam mellé, mert tudtam, hogy autóval va­gyok. Belátom, ilyen kevés alkohol után is hiba volt volán mögé ülnöm” – mondta Hetényi Zoltán, akinek a baleset után az ötéves kisfia, Domonkos volt az első gondolata.

„Sokkal rosszabbul is járhattam volna, és külön szerencse, hogy nem sérült meg senki. Azt hiszem, tanultam az esetből, hiszen szeretném tisztességgel felnevelni a gyermekemet. Nyilván nagyon megijedtem, és sok mindent átértékeltem” – vallotta be a zenész.

Zoli a baleset után azonnal értesítette a gyermeke édesanyját, és persze igyekezett őt megnyugtatni, majd taxival ment haza.

A Bors rendelkezésére álló helyszíni fotókon jól látható, hogy a tűzpiros Kia erősen roncsolódott, és vélhetően javíthatatlan. Nem kell hozzá túl nagy képzelőerő, hogy belegondoljunk, a zenész akár meg is halhatott volna. A dobos azt is tudni véli, minek köszönhető, hogy ez nem történt meg.

„Kinyílt a légzsák, ami kellő biztonságot nyúj­tott” – ma­gyarázta Hetényi, akitől egyébként egyelőre nem vették el a jogosítványát.

„A helyszínen megfújatták velem a szondát, ami elszíneződött. Erre való tekintettel beszállítottak véralkoholszint-vizsgálatra. Az eredmény ismeretében döntik el, hogy bevonják-e a vezetői engedélyemet. Nyilván nem örülnék, ha egy ideig nem ülhetnék autóba, hiszen olyan is előfordul, hogy a koncertekre nem a zenekari busszal megyek, hanem külön” – mondta a zenész.

Hetényi néhány dolgot biztosan megtanult a balesetből: a legfontosabb az életben a család és a biztonság, illetve nem véletlenül vezették be Magyarországon a zéró tolerancia elvet, aminek értelmében egyetlen kortyot sem fogyaszthat, aki volán mögé szeretne ülni.

Budapest, 2015. március 17.
Gömöry Zsolt billentyûs, Pataky Attila énekes és Hetényi Zoltán dobos (b-j)
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Pataky Attila, az Edda frontembere és vezetője lapunktól értesült a balesetről. Kis türelmünket kérte, majd visszahívott bennünket.

„Zoli kapott egy komoly fejmosást, és megmondtam neki, hogy ez a te sarad, vállald a következményeit! Természetesen örülünk, hogy legalább nem esett baja, hiszen egy autó pótolható, de az élet nem” – ismertette álláspontját az énekes.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

vg.hu

Rákay Philip reagált a Most vagy soha! második hétvégi nézőszámára

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

travelo.hu

A régészek valószínűleg bizonyítékot találtak az amazonok létezésére Azerbajdzsánban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

SZTÁR

Megható fotó, így öleli kislányát Hosszú Katinka

SZTÁR

A Next Top Model Hungary stylistja: a modellek hibája néha tervezett

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai