1 éve

Megszületett a szakvélemény: ez okozta Rubint Réka édesanyja halálát

A fitnesz edző szombaton vesztette el tragikus hirtelenséggel imádott édesanyját, de talán megnyugvást ad a Schobert családnak, hogy Zsuzsa boldogan velük tölthette utolsó napját.

 

Mint arról a is beszámolt, a napokban elvesztette szeretett édesanyját Rubint Réka. A nagymama éppen a Schobert családnál vendégeskedett, együtt főztek és beszélgettek, majd Zsuzsa indulni készült haza. Éppen kikísérték a mamát, aki váratlanul összeesett a garázsuk előtt és bekövetkezett a tragédia.

Réka képekkel emlékezik
Fotó: Bors

A szakszerű segítség tíz perc alatt kiérkezett a család szent­endrei házához, ahol – látva, mekkora a baj – a mentősök azonnal mentőhelikoptert hívtak, amellyel már orvos is érkezett a helyszínre, de végül egy óra alatt sem sikerült újraindítani a nagymama szívét. Réka fájdalmát némiképp mégis enyhítheti a tudat, hogy szép volt a búcsú napja és az elmúlt hónapokban a lehető legtöbb időt tölthették együtt.

Fotó: Markovics Gábor

- Még mindig borzasztóan vagyunk, nem is lehetnénk másképp, de Rékával arra gondolunk, hogy az elkerülhetetlen mégis csak úgy következett be, ahogy. Anyósom az utolsó napját végig velünk töltötte, büszkén nézte a lányát, miközben edzést tart, néha elszenderedett a délelőtt folyamán, aztán Réka ebédet főzött az egész családnak, jókat ettünk, ittunk és sokat nevettünk. Boldog napunk volt – emlékezett vissza a fájó napra a Blikknek Schobert Norbert.

Ahogy azt megírtuk, Norbi és nagyobbik fia rögtön megkezdték az újraélesztést, a mentő is hamar kiért a házhoz, egy órán át küzdöttek az asszony életéért, de sikertelenül. A nagymamát tavaly év végén fertőzte meg a koronavírus, ám hiába gyógyult meg, az általa okozott súlyos kétoldali tüdőgyulladás szövődményt hagyott maga után – a jegyzőkönyv szerint tüdőembólia okozta Rubint Réka édesanyja halálát.

Az ifjabb Norbi Zsuzsa mamával. Az unoka Norbival próbálta újraéleszteni a nagymamát
Fotó: Bors

– Hiába szedte a vérhígítót, amit egyébként is évek óta használt, sajnos, elkerülhetetlen volt a tragédia. A szakorvos azt mondta, ha éppen nem velünk van, hanem 400 kilométerrel odább, akkor is ugyanabban az időpontban lett volna rosszul. Mindig szoros volt a kapcsolatunk, de az utóbbi hónapokban a megszokottnál is több időt töltöttünk együtt. Éppen a betegség miatt, nagyon megijedtünk akkor, hogy elveszítjük, ezért akartuk a közelünkben tudni, hogy vigyázzunk rá – tette hozzá Norbi, akinek két nagyobbik gyermeke is ott volt, amikor a nagymama rosszul lett. Érthető, hogy nagyon nehezen dolgozzák fel az átélt traumát és a szeretett családtag elvesztését. – Lara ma reggel is sírva ébredt. Nagyon erősek, de hiányzik nekik, ők Réka anyukájának a kezeiben nőttek fel, erős kötődés volt köztük. – nyilatkozta a fitneszguru a lapnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Szabadság hídról ugrott a Dunába egy fiatal férfi

borsonline.hu

Kivillanó popók, ringó mellek: ilyen a divat a Sziget fesztiválon

borsonline.hu

Ismét megtörtént a tragédia, fiatal pár fulladt a tóba

vg.hu

Csődben van Ukrajna a hitelminősítők szerint

life.hu

Hatalmas kamut leplezett le Horváth Éva

mandiner.hu

Kissinger: Az USA a háború szélén áll Kínával és Oroszországgal

borsonline.hu

15-ször robbant a kéj, mielőtt a szülők rájöttek, hogy diákjával szexel a tanársegéd

ripost.hu

Nyilvánosan üzenget egymásnak Kulcsár Edina és G.w.M

ripost.hu

Októberig ontja virágját a muskátli, ha így gondozod nyár végén

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

ripost.hu

Diákjától lett terhes a tanárnő: a szórakozóhelyen nem ismerte fel a fiút

További cikkek

SZTÁR

Arat a halál: Tragikus hirtelenséggel távoztak ezek a sztárok

SZTÁR

Majka és Rúzsa Magdi: Sűrű hétvégét ígér a Plázs

SZTÁR

Tóth Gabi nagyon odatette magát a különleges templomban – Videó

SZTÁR

+18-as lesifotó: bugyi sem volt a celeben, barátja a lábai között matatott

SZTÁR

Tragikus hír jött: Meghalt a Kossuth-díjas magyar művész

SZTÁR

Ezt üzente Csuti az újra drogozó Curtisnek