1 éve

Alapítványok húzták le a beteg fiával élő magyar zenészt

A Fiesta együttes alapítója két éve maradt egyedül kisfiával, akinél egyéves kora körül autizmust diagnosztizáltak. A zenész azóta keresi a legjobb módszereket melyek segíthetik gyermeke fejlődését.

Knapik Tamás a Fiesta együttes alapítója évek óta nyíltan beszél arról, hogy négyéves kisfia, akivel két éve maradt egyedül, autizmussal él. A zenész hétfőn a Life TV Ébredj velünk! című műsorának vendége volt, amelyben elmondta tapasztalatait a témában.

Knapik Tamás fia autista, spektrumzavarral küzd.
Fotó: TV2

„Mi szülők, akik autizmussal élő gyermeket nevelünk, magunk tapossuk ki az utat, amin járunk, mivel nincs igazán konszenzus abban a tekintetben, hogy melyik módszer a leginkább hatásos a gyermekeink fejlődése szempontjából. Én azért is beszélek erről nyilvánosan, mert ahányszor megjelenek egy műsorban, vagy a témáról szóló cikkben, mindig érkeznek megkeresések és javaslatok más szülőktől” - kezdte a Life TV stúdiójában Tamás, akinek sajnos bőven akad rossz tapasztalata is.

„Azt tapasztaltam, hogy akadnak olyan alapítványok, amelyek csak a pénzt veszik el a szülőktől, de valójában nem nyújtanak hatékony segítséget. Előfordult olyan is, hogy százötvenezer forintot kértek azért, hogy megállapítsák a kisfiam autizmusát, majd amikor kérdeztem, hogy bekerülhet-e hozzájuk a programba, közölték, hogy nincs helyük...” - mesélte a zenész, aki azt is elárulta, néhány hónapja rendeződött a viszonyuk egykori párjával, így azóta közösen nevelik gyermeküket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!