2 éve

Szívszorító, teljesíteni akarják Jolika néni utolsó kívánságát

Szilágyi István özvegye napról napra gyengébb, súlyos daganatos betegséggel küzd. Jelenleg kórházban ápolják az idős asszonyt. Jolika néninek azonban egyetlen kívánsága van: szeretne találkozni fiával, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, mert a gyanú szerint tavaly májusban brutális kegyetlenséggel megölte az édesapját.

Szilágyi István özvegye, ha nem is bocsátott meg a fiának, az első perctől kezdve minden nyilatkozatában elmondta, hogy a tette ellenére szereti Pétert. Éppen ezért minden vágya, hogy találkozhasson a fiával. A gyilkossági ügy azonban jelenleg nyomozati szakaszban tart, így a 78 éves asszony nem találkozhat a gyerekével. Jolika néniben eddig azt tartotta a lelket, hogyha máskor nem is, de a bíróságon viszontláthatja Pétert, de közben kiderült: súlyos tüdőrákja van, ami miatt kórházba kezelik.

A Ripost megtudta: talán lehetőség nyílik arra, hogy 8 hónap után újra fia szemébe nézzen. Az asszony ügyvédje is ezért küzd.

Nagyon örülnék, ha találkozhatnék a fiammal. Tudom, hogy óriási bűnt követett el, de nem tudok mit tenni, mégiscsak a gyermekem, a vérem… Remélem, kérvényezhetjük a találkozót, és ha megkapjuk a szükséges engedélyeket, hosszú hónapok után végre újra láthatom Pétert!”

– nyilatkozta lapunknak Jolika néni, akinek ügyvédje szerint – a vírushelyzet ellenére – lehetséges, hogy tető alá hozzák az áhított találkozást.

Fotó: Ripost

„Kérelmet írunk az ügyészségnek, melyben jelezzük, hogy a gyanúsított édesanyja, aki egyben a sértetti jogutód is, szeretne találkozni a fiával” – mondta lapunknak az asszony ügyvédje, dr. Tran Dániel. „Méltányosságot kérünk arra hivatkozva, hogy ügyfelem súlyos beteg és talán utoljára találkozhat a fiával. A jelenlegi helyzetben sajnos arra sok esélyt nem látok, hogy a személyes kontaktust engedélyezik, hiszen a látogatás hivatalosan szünetel. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy videókapcsolaton keresztül láthatják majd egymást és beszélni is tudnak egymással...”

– nyilatkozta a Ripost-nak Joli néni ügyvédje, akitől azt is megtudtuk, hamarosan felveszi a kapcsolatot Péter ügyvédjével is, hogy együttes erővel próbálják meg még időben összehozni a „találkozást”, tekintettel az asszony súlyos állapotára.

Árverésre bocsátják Szilágyi István szobrát

Baricz Dezső a hétvégén gyűjtést indított, hogy a befolyt pénzből biztosítani tudja az asszony lakhatását azután, hogy a kórházból kiengedik.

Nem örököl a gyilkos fiú

Péternek a jog szerint akkor sem lesz hova hazatérnie, ha végül tettéért nem kap tényleges életfogytiglani büntetést és néhány évtized után elhagyhatja a börtönt. A romos XVII. kerületi házat nem örökölheti, mivel a szülőgyilkosság eleve kizárja az örökösök köréből. Ennek értelmében Jolika néni után a külföldön élő unokájára száll majd az ingatlan, amit azonban sokmilliós adósság terhel.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Országos leállás jön egy telekommunikációs szolgáltató vállalatnál

origo.hu

Felrobbant a visszatérő űrsikló, a teljes legénység meghalt

borsonline.hu

Öt éven át figyelték a maffiával hírbe hozott pesti sztárügyvédet, mire kattant csuklóján a bilincs

ripost.hu

Pánik a 4-6-os villamoson, riasztották a rendőröket - videón a megrázó eset

vg.hu

Hajszálnyira az államcsőd, már csak az IMF segíthet

travelo.hu

Magyar csapat diadalmaskodott a fagylalt-Európa-bajnokságon

vg.hu

Vagyonnyilatkozat: Hadházy Ákos milliókat kapott adományokból és lakást vett Bécsben, Jakab Péter elveszíthette mindenét

ripost.hu

Tóth Andi kitálalt, ilyen a kapcsolata valójában Marics Petivel

ripost.hu

„Gyönyörű látvány! És az óceán sem csúnya…” Bódi Sylvi új, popsis fotóját dicsérik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

SZTÁR

Gyanús videóval üzent Vajna Timi: megcsalta a vőlegénye?

SZTÁR

Völgyi Zsuzsi: Megvédem a magánéletemet

SZTÁR

Újabb botrányt robbantott ki Czutor Zoli: ezeket a nőket ítéli el!

SZTÁR

Tovább kötekedik Szabyest: ezúttal Zámbó Krisztiánba szállt bele

SZTÁR

Hogy lett hazánk 37. leggazdagabb embere Jákob Zoltán?

SZTÁR

„Életem egyetlen igaz szerelme” – Meglepő, ki rabolta el az Exatlon bombázójának szívét

SZTÁR

Megpuccsolhatták Schobert Norbi cégét

SZTÁR

Nagy bejelentést tett Schobert Norbi