1 éve

Polgármester lesz Gáspár Zsolti: Mintafalut csinálok Nógrádmegyerből!

Gáspár Zsolti szívből szereti az apró Nógrád megyei falucskát, ahol gyakorlatilag egész eddigi életét töltötte. Sokat kapott a településtől és most elhatározta, valamicskét visszaad belőle az ott élő embereknek. Zsolti szeretné kézbe venni az irányítást…

Gáspár Zsoltit, vagyis Zsolti gazdát mindenki jól ismeri Nógrádmegyeren. Ott azonban nem a hírességet látják benne, hanem a dolgos gazdát, aki hajnalhasadtakor már a tanyán tesz-vesz a birkái között. Zsoltinak mindenkihez van egy kedves szava, ha a település utcáit járja, így azzal is tisztában van, hogy milyen gondokkal küzdenek az ott élők.

Ezért is döntött úgy, hogy a következő polgármester választáson elindul a falu vezető posztjáért. Konkrét terve is van arra, hogyan tegye fel a térképre Nógrádmegyert.

Fotó: Ripost

„A polgármesterünk harminc éve vezeti a falut és nincs is vele különösebb baj, de szerintem elfáradt, miközben bennem buzog a tettvágy és persze rengeteg ötletem is van arra, hogyan tehetném élhetőbbé Nógrádmegyert” – kezdte lapunknak Gáspár Zsolti, aki a birkákban látja annak lehetőségét, hogy ne csak a Gáspárokról legyen híres a kedves cserháti falucska.

„Én ugye birkákkal foglalkozom és arra gondoltam, miért ne lehetne ezekről a tüneményekről híres Nógrádmegyer? Jártam Indiában, ahol ugye szentként tisztelik a teheneket és mindenfelé szabadon járkálnak ezek az állatok. Szerintem jópofa lenne, ha ezt honosítanánk meg itt is. A birkák nappal járkálhatnának faluszerte, így aki csak erre jár, beléjük botolhatna” – mondta Zsolti, aki persze nem csak ezt tervezi a jövőre nézve.

Fotó: Ripost

„Szeretném, ha minden házba be lenne kötve az internet, hogy kinyíljon a világ azok számára is, akiket most az anyagi helyzetük beszorít a falu határain belülre. De újra akarom nyitni a gyógyszertárat is, ami már nagyon-nagyon régen bezárt. Nem beszélve az utak minőségéről és arról, hogy a település több utcájában nincs közvilágítás” – sorolta Zsolti gazda, aki reméli, hogy sikerül majd maga mellé állítani Nógrádmegyer fiataljait, hiszen tudja, hogy a település jövője az ő kezükben van.

Már hagyományt is teremtett…

Gáspár Zsolti éppen lapunknak mutatta meg karácsony előtt azt a két bárányt, akiket kegyelemben részesített, vagyis nem küldi őket a vágóhídra. A gazda fogadalmat is tett, hogy mostantól minden évben megment két jószágot a biztos haláltól, megadja nekik a lehetőségét, hogy teljes életet élhessenek és békében öregedhessenek meg. „Szeretnék ezzel hagyományt teremteni. Ezeket a bárányokat mind kézzel fogjuk nevelni, így akik ellátogatnak hozzánk, azok megsimogathatják, vagy kézből etethetik őket” – mondta Zsolti gazda.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!