Létrehozva: 2020.12.31.

Őszintén vallott a gyermekvállalásról Várkonyi Andrea: 46 évesen már nem vágna bele

Egyre többen vállalnak gyermeket 40 felett is. Erről beszélt Várkonyi Andrea és más sztárok is.

Míg évtizedekkel ezelőtt egy harmincas nő is idősnek számított a szülőszobában, addig manapság egyre többen vállalnak negyven felett gyermeket. Természetesen a korai és kései anyaság mellett is vannak érvek, a Bors által megkérdezett sztárok szerint mindenkinek magánügye ez a döntés…

Várkonyi Andrea: Kalapot emelek, de én már nem vágnék bele…

„Csodálattal nézem azokat a nőket, akik 40-45 éves koruk felett vállalnak gyereket. Le a kalappal előttük! Én a 40. születésnapomon tudtam, hogy már nem vágnék bele egy terhességbe. Most 46 éves vagyok és el sem tudnám képzelni, hogy elölről kezdjem a kisbabázást. Más életszakaszban vagyok most, a kislányom lassan középiskolai felvételire készül. Nagyon szeretem a kisbabákat, de ezt most már inkább a rokonok és barátok gyerekein élem ki.”

Fésűs Nelly: Tudtam, hogy nem lehet semmi baj

A gyönyörű színésznő fiatalon és érettebben is megtapasztalta a várandóságot, 31 éves volt, amikor megszületett első kislánya, második gyermeke érkezésekor betöltötte a negyvenhármat.

A két várandósságom között annyi volt a különbség, hogy míg Csengével 28 kilót híztam, addig Elzával csak 12-t. Meg még annyi, hogy az első szülés természetes volt, a második császár. Egyáltalán nem féltem, amikor 42 évesen újra várandós lettem, tudtam, hogy az én kisbabámmal nem lesz semmi baj. Természetesen tisztában voltam a kockázatokkal, ezért elvégeztettünk minden vizsgálatot, amit ebben a korban kell, és semmitől nem paráztam, nem is volt semmi gond.

Köllő Babett: Családba kell születnie

A népszerű színésznő hisz a sorsszerűségben s abban, hogy egy gyermek akkor születik a világra, amikor ő azt megfelelő helynek és időnek gondolja.

Szerintem nincsen kései és korai szülés. Lehet, hogy valaki már húszévesen úgy érzi készen áll az anyaságra, míg mások negyven fölött sem mernek vagy éppen tudnak gyermeket vállalni. Úgy gondolom, nem az a kérdés, hogy a nők hány évesen szülnek, hanem hogy mikor találják meg a családalapításhoz megfelelő partnert. Egy gyermeknek ugyanis mindig családban kell felnőnie. Én magam 32 évesen szültem a kislányomat, Millát, de negyven fölött is simán vállaltam volna még gyermeket. Persze azzal természetesen számolni kell az embernek, hogy minél később szül, annál kevesebbet érhet meg a gyermeke felnőtté válásából, de az anyaság már csak ilyen, nehéz döntések sorozata – mondta Babett, aki 42 évesen már eldöntötte, hogy nem vállal több gyermeket.

Pásztor Anna: 40 évesen értem meg az anyaságra

A 48 évesen is elképesztően jó formában lévő énekesnő mindkét gyermekét 40 felett szülte.

Szerintem ez a legbelső ügyünk – nyilatkozta a sztáranyuka. – Nagyon rossz útra tévedt, aki matematikailag próbálja kiszámítani, hogy mi a megfelelő időpont vagy helyzet a gyerekvállalásra. Sokkal bonyolultabb a természet. Sokkal érdekesebb. A belső kapitányra kell hallgatni, senki másra. Én is így tettem, egyszerűen 39 éves koromban éreztem azt, hogy most már jöjjön a gyerek.

Horváth Éva: Ne halogassuk

A műsorvezető mindig szeretett volna anyuka lenni, alig várta, hogy kezébe vegye kisfiát, Kristófot, akkor 39 éves volt.

Nincs arra jó időpont mikor érkezzen a baba. Régebben nagyszüleink azt mondták 35 éves kor felett egy nő már ne vállaljon gyereket. Ez mostanra már teljesen megváltozott. Egy negyven pluszos nő még fiatalnak néz ki. A legmegfelelőbb helyzet akkor van, ha a nő megtalálja a párját, azt a férfit, akinek szülni szeretne. Természetesen számtalan helyzet alakulhat egy nő életében, de én úgy gondolom, amikor lehetőség van, ne várjon tovább!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Zelenszkij terve: így akarja kirobbantani a harmadik világháborút

origo.hu

Az orosz hadsereg megnevezte új célpontjait

borsonline.hu

Közel a végítélet? Beigazolódni látszik Nostradamus pusztító jóslata

hirtv.hu

Az ukrán védelmi erők csapást mértek egy Krímben található orosz parancsnoki állásra

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

vg.hu

Állampapír: trónfosztás az alapoknál, két vonzóbb befektetést is találtak a megtakarítók

origo.hu

Esküvőre készül Kiszel Tünde lánya

travelo.hu

Videó: Vadmacska és hiúz pózolt a bükki kameracsapdák előtt

ripost.hu

„Itt leszel a szívünkben örökké!” – rengetegen gyászolják a tragikusan fiatalon elhunyt Pál Tomit

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője

SZTÁR

Hoppá! Összejött az Exatlon két sztárja?

SZTÁR

Mága Zoltán végre visszakapta, amit a csalók elvettek tőle

SZTÁR

Mi történt? Csobot Adél egyedül hagyta el az országot