2 éve

A koronavírus miatt váltott: Testmanipulátor lett Rippel Feri

Rippel Ferencről világszerte sok artista és sportoló tudta, hogy „aranykeze” van, de most a Ripost munkatársa is megtapasztalhatta, milyen, ha átesik az ember az úgynevezett testmanipuláláson.

Amikor néhány nappal ezelőtt felhívtuk Rippel Ferencet, alaposan meglepődtünk, hiszen csak annyit mondott, hogy hívjuk kicsit később, mivel éppen egy vendégét várja „testmanipulálásra”. Amikor később újra kerestük, kiderült, mire is gondolt pontosan, hiszen utoljára valamilyen űrlényes scifiben hallottunk hasonlót… Feri csak annyit válaszolt, hogy találkozzunk a budai szalonban, ahol kialakította saját kis kuckóját. Vállalkozó szellemű kollégánk élt a lehetőséggel. Maradjunk annyiban, hogy az itt fáj-ott fáj életérzés már a múlté. De mit is művel pontosan az Érdemes Művész-díjjal is kitüntetett artista?

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás

„A világjárvány nekünk artistáknak is betette a kaput, hiszen nincsenek fellépések, így irányt kellett váltanom. Persze korántsem új keletű dolog ez, csupán amíg tele volt a naptárunk fellépésekkel, nem ez volt a hangsúlyos” – kezdte a Ripost-nak Feri, aki évtizedek óta alkalmazza a tanult technikákat saját magán és persze artistatársain is.

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás

„Az elmúlt harmincegy évben artistaként több mint tízezer előadást kellett végrehajtanom, vagyis éppen ennyiszer kellett bemelegítenem és egy olyan produkciót bemutatnom, ami életveszélyes és maximális erőkifejtést igényel. Volt egy időszak az életemben, amikor tíz éven keresztül, napi két előadást csináltunk meg a párizsi Moulin Rougeban és az egyik sérülést cipeltük át a másik napra. Rá kellett jöjjek egy technikára, hogy miként tudom meghekkelni a testemet. A szerződésben ugyanis benne volt, hogy az első hibánál figyelmeztetnek, a másodiknál fizetéslevonást, a harmadiknál pedig elküldenek. Ha valami fájt, akkor nagyon nehéz volt ezt a szerződést teljesíteni. Ekkor kezdtem el mindenféle testtel kapcsolatos tanulmányokat folytatni és magamon kísérletezni” – mesélte Feri, miközben munkatársunk összes csontját kiropogtatta.

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás

Az artista persze nem autodidakta módon tanulta az alkalmazott technikákat. Beutazta a világot, hogy mesterektől sajátítsa el a test ismeretét és számos tanfolyamot is elvégzett annak érdekében, hogy hivatalosan is csontkovács lehessen.

„Volt, hogy egészen Japánig utaztam, hogy elsajátíthassak egy különleges és ősi masszás technikát, de gyakorlatilag egész Ázsiát bejártam, és mindenhol gyűjtöttem a tudást. Így alakult ki az a program, amit először magamon kezdtem alkalmazni. Végül megszereztem a hivatalos csontkovács képesítést, ami most nagyon jól jön ebben a nehéz időszakban” – mesélte az elképesztő formában lévő 49 éves artista.

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás
Élsportolók adják kézről-kézre a kilincsét Rippel Feri mutatványának hamar híre ment a sportolók körében is, így egyre többen járnak hozzá egy kis „testmanipulálásra” „Gyakran jönnek hozzám csúcsra járatott sportolók, hiszen ők fokozottan igénybe veszik a testüket és bizony ez húzódásokkal, ficamokkal jár. De van olyan vendégem is, aki azért jön, mert amióta én hangolom fel a testét, húszszázalékos teljesítménynövekedést sikerült elérnie” – mondta Rippel Feri.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egyre nagyobb bajban Ukrajna, még több fegyvert követelnek

origo.hu

A teljes megsemmisülés fenyegeti az ukrán hadsereget

borsonline.hu

Özvegy nőt szeret Körtvélyessy Zsolt: Majdnem egy időben halt meg a férje a feleségemmel

magyarnemzet.hu

Városháza-ügy kulcsfigurája: F…sz tudja, hova tettek Karácsonyék 200 milliárd forintot

ripost.hu

Nagyot nőtt Berki Krisztián gyönyörű kislánya – Fotó

magyarnemzet.hu

Három hónapot kapott a levágott fejekkel pózoló „Iszlám Állam boszorkánya”

origo.hu

Horrorisztikus lények okoztak hatalmas pánikot egy tengerparton

mindmegette.hu

A Penny i sem várt tovább: hatalmas árcsökkentésbe kezdett az üzletlánc az ünnepek előtt

ripost.hu

Kiderült Körtvélyessy Zsolt utolsó kívánsága

ripost.hu

Holtan találták meg az éjszaka közepén eltűnt, jól ismert miskolci férfit

ripost.hu

Ennek a csillagjegynek ma egy fontos kérdésben kell döntést hoznia

mindmegette.hu

Amikor a mókus spájznak nézi az autódat: 160 kilónyi dióval pakolta meg a járgányt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Ritkán mutatja meg jóképű szerelmét Sydney van den Bosch, de most kivételt tett

SZTÁR

Kitálalt a szomszéd: Becsajozott a házi őrizetben Fekete Dávid?

SZTÁR

Tündéri fotón mutatta meg kisfiát Szabó Zsófi

SZTÁR

Valóságos orvosi csoda, hogy gyermeket vár a TV2 sztárja: „ Csodák márpedig vannak"

SZTÁR

Istenes Bence elmondta az igazságot Marics Petiről

SZTÁR

Keményen bánik énekesnő kollégáival Tóth Andi - videó

SZTÁR

Vajna Tímea meglepte a születésnapját ünneplő Király Lindát

SZTÁR

Tóth Andi harci kutyát kapott ajándékba – Videó