Létrehozva: 2020.10.13.

A koronavírus miatt váltott: Testmanipulátor lett Rippel Feri

Rippel Ferencről világszerte sok artista és sportoló tudta, hogy „aranykeze” van, de most a Ripost munkatársa is megtapasztalhatta, milyen, ha átesik az ember az úgynevezett testmanipuláláson.

Amikor néhány nappal ezelőtt felhívtuk Rippel Ferencet, alaposan meglepődtünk, hiszen csak annyit mondott, hogy hívjuk kicsit később, mivel éppen egy vendégét várja „testmanipulálásra”. Amikor később újra kerestük, kiderült, mire is gondolt pontosan, hiszen utoljára valamilyen űrlényes scifiben hallottunk hasonlót… Feri csak annyit válaszolt, hogy találkozzunk a budai szalonban, ahol kialakította saját kis kuckóját. Vállalkozó szellemű kollégánk élt a lehetőséggel. Maradjunk annyiban, hogy az itt fáj-ott fáj életérzés már a múlté. De mit is művel pontosan az Érdemes Művész-díjjal is kitüntetett artista?

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás

„A világjárvány nekünk artistáknak is betette a kaput, hiszen nincsenek fellépések, így irányt kellett váltanom. Persze korántsem új keletű dolog ez, csupán amíg tele volt a naptárunk fellépésekkel, nem ez volt a hangsúlyos” – kezdte a Ripost-nak Feri, aki évtizedek óta alkalmazza a tanult technikákat saját magán és persze artistatársain is.

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás

„Az elmúlt harmincegy évben artistaként több mint tízezer előadást kellett végrehajtanom, vagyis éppen ennyiszer kellett bemelegítenem és egy olyan produkciót bemutatnom, ami életveszélyes és maximális erőkifejtést igényel. Volt egy időszak az életemben, amikor tíz éven keresztül, napi két előadást csináltunk meg a párizsi Moulin Rougeban és az egyik sérülést cipeltük át a másik napra. Rá kellett jöjjek egy technikára, hogy miként tudom meghekkelni a testemet. A szerződésben ugyanis benne volt, hogy az első hibánál figyelmeztetnek, a másodiknál fizetéslevonást, a harmadiknál pedig elküldenek. Ha valami fájt, akkor nagyon nehéz volt ezt a szerződést teljesíteni. Ekkor kezdtem el mindenféle testtel kapcsolatos tanulmányokat folytatni és magamon kísérletezni” – mesélte Feri, miközben munkatársunk összes csontját kiropogtatta.

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás

Az artista persze nem autodidakta módon tanulta az alkalmazott technikákat. Beutazta a világot, hogy mesterektől sajátítsa el a test ismeretét és számos tanfolyamot is elvégzett annak érdekében, hogy hivatalosan is csontkovács lehessen.

„Volt, hogy egészen Japánig utaztam, hogy elsajátíthassak egy különleges és ősi masszás technikát, de gyakorlatilag egész Ázsiát bejártam, és mindenhol gyűjtöttem a tudást. Így alakult ki az a program, amit először magamon kezdtem alkalmazni. Végül megszereztem a hivatalos csontkovács képesítést, ami most nagyon jól jön ebben a nehéz időszakban” – mesélte az elképesztő formában lévő 49 éves artista.

Budapest Rippel Ferenc testmanipulálás
Élsportolók adják kézről-kézre a kilincsét Rippel Feri mutatványának hamar híre ment a sportolók körében is, így egyre többen járnak hozzá egy kis „testmanipulálásra” „Gyakran jönnek hozzám csúcsra járatott sportolók, hiszen ők fokozottan igénybe veszik a testüket és bizony ez húzódásokkal, ficamokkal jár. De van olyan vendégem is, aki azért jön, mert amióta én hangolom fel a testét, húszszázalékos teljesítménynövekedést sikerült elérnie” – mondta Rippel Feri.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghamisította a képeit Salma Hayek, kiderült hogy néz ki valójában - fotók

origo.hu

Meglepő dolog derült ki Tóth Gabi párjáról

metropol.hu

Király Linda: „Elmondom az igazságot”

mandiner.hu

Nyílt levélben tette helyre német kollégájának tévedéseit Kárpátaljával kapcsolatban a fideszes EP-képviselő

ripost.hu

Megbénult Budapest közlekedése, leállt az M3-as metró

vg.hu

Börtönbe megy a magyar edző

origo.hu

Itt van Kína üzenete a harmadik világháborúról!

travelo.hu

Mutatjuk az Év Pezsgőjét, ha még nem tudod, mivel köszöntsd az Új Évet

origo.hu

Hihetetlen kedvezményekkel várja 65 év feletti vásárlóit a Lidl(x)

life.hu

Van megoldás a bakteriális hüvelyfertőzésre: így ismerjük fel(x)

lapcentrum.hu

Fizessen elő kedvenc lapjára! Kedvezményes előfizetés mellé ajándék könyvcsomag!

origo.hu

Az eMAG társ az ünnepi előkészületekben(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Rosszul sült el a meglepetés, súlyos vádak érik kislánya miatt G.w.M-met

SZTÁRDZSÚSZ

Itt a bizonyíték: Csak kamu volt Vajna Timi és Schwarzenegger románca – videó

SZTÁRDZSÚSZ

Hajdú Péter háborút hirdet a netes csalók ellen

SZTÁRDZSÚSZ

Kiosztották Berki Mazsit a gyereknevelési elvei miatt

SZTÁR

Zokon vette Peter Srámek a megjegyzéseket: "Látszik rajtam, hogy jól élek"

SZTÁR

Dráma és könnyek: ő a Sztárban Sztár leszek! kiesője

SZTÁR

A Tv2 szívdöglesztő énekese belerázódott a folyamatos munkába

SZTÁR

Heti Top: Jákob Zoltán nagy döntésre jutott Nagy Ő Bettivel kapcsolatban