Létrehozva: 2020.07.22.

Újabb bizonyíték, már csomagol Friderikusz Sándor

Megtudtuk, Friderikusz Sándor 4 ezer kötetes könyvtárát adományozta oda szülővárosa könyvtárának…

Lapunk egy különös posztra lett figyelmes Friderikusz Sándor facebookos rajongói csoportjában néhány nappal ezelőtt. A csoport vezetője olyan tagokat keresett, aki autóval rendelkezik és akár több embert is fuvarozni tud a kedvencükkel való találkozás vidéki helyszínére. Hamar kiderült, hogy Fridi augusztus elsején Nyíregyházára utazik, hogy ünnepélyes keretek között átadja 4 ezer kötetes gyűjteményét a Móricz Zsigmond Megyei és Városi könyvtárnak.

Erre az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak, így a keményvonalas rajongók konvojban érkeznek majd a városba. Többen már szállást is foglaltak, hogy ne kelljen korán kelni a 10 órakor kezdődő átadás kedvéért. Friderikusz gesztusa egyébként arra utal – amit korábban a Ripost írt meg –, hogy az egykori showman New Yorkba költözik. Nyilvánvaló, hogy a tévés nem utaztatná a tengerentúlra hatalmas könyvtárát, melyben néhány igazi könyvritkaság is fellelhető, így amit nem visz magával, azt eladományozza. A könyvtár igazgatója szerint ők jól járnak és persze a legjobban az olvasóik, hiszen jó néhány ritka, és értékes mű kerül hozzájuk.

„Friderikusz úr nyíregyházi születésűként igazán nemes gesztust tett a könyvtárunk felé. A négyezer-tizenhárom kötet már meg is érkezett hozzánk. Egy nagy teherautó hozta a nyolcvan óriási dobozt. A könyvek katalogizálása már meg is kezdődött, hogy augusztus 1-jére már a polcokon lehessenek” – kezdte lapunknak Tomasovszki Anita, a könyvtár igazgatója, aki elárulta: a jövőbeli olvasók minden esetben tudni fogják, ha egy Friderikusztól kapott könyvet vesznek a kezükbe.

„Az adomány kötetek mindegyikén feltüntetjük majd, hogy városunk szülöttétől, Friderikusz Sándortól kaptuk. Tervezünk egy külön polcot is azon kötetek számára, melyek igazán fontos, ritka, vagy egyszerűen csak alapművek” – fűzte hozzá az igazgatónő, aki az ünnepélyes átadó után, közönség előtt beszélget majd a tévéssel.

A több mint 4 ezer kötet feldolgozása tehát még tart, de azt már most tudni lehet, hogy komoly előrelépés ez a városi könyvtár számára. Friderikusz gyűjteményében ott lapult a nemzet színészei sorozat Agárdy Gáborról szóló darabja, ami eddig hiányzott a könyvtárban megtalálható sorozatból. Az igazgatónő azt is elárulta, hogy kifejezetten örül A 121 legszebb magyar festmény címet viselő albumnak, melynek szerzői az egyik legismertebb magyar galériatulajdonos, Virág Judit és Törő István író-költő készített. Az adomány kötetek között szép számmal akadnak teljes sorozatok és szerzői gyűjtemények is, melyek példátlanul jó állatban vannak, hiszen Fridi nagy becsben tartotta őket.

Lassan mindenét pénzé teszi Lapunk először 2017-ben figyelt fel arra, hogy Friderikusz Sándor 2,5 milliárd forintért hirdette meg a Fenyő-villát, amit a meggyilkolt médiamogul özvegyétől vásárolt meg és újított fel főúri módon még 1990-ben. Azt nem lehet tudni, hogy azóta sikerült-e túladnia a mesés ingatlankomplexumon, de az biztos, hogy a 4 ezer kötetes könyvtár korábban ott kapott helyet. Nemrég rábukkantunk arra a hirdetésre is, melyben a Friderikusz Produkció Kft. székhelyét, az Astorián található úgynevezett „ovális irodát” árulja potom 300 millióért. Információink szerint ez az ingatlan még nem talált új gazdára, de már vannak komoly érdeklődők így az üzletkötés már a küszöbön áll. Persze Sándor ingatlanvagyona nem „csupán” ebből a két tételből áll. Tulajdonában van egy Váci utcai lakás, illetve korábban pletykák szóltak arról, hogy ő birtokolja a Vörösmarty téri üvegpalotának egyik impozáns tetőtéri lakását is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A világ legjobb focistájának totális csődje és egy nagyképű 11-es végezte ki a Manchester Cityt

origo.hu

Elképesztő: kiderült, ki miatt nincs béke

mandiner.hu

Meteorológusok: nem biztos, hogy természetes okból zúdult özönvíz Dubajra

metropol.hu

Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

vg.hu

Történelmi eső mosta le a térképről Dubajt

origo.hu

Brutálisan összeverték Miley Cyrust

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője